. emekliyim.com - Geri Dönüsümün Merkezi

9 Kasım 2019 Cumartesi

Nostalji Telefonlardan Muhtesem Geri Dönüsümler


night light table lamp lamp decor

Whimsical Telephones Memories #telephoneservice #DectPhone



KAYNAK:OK.RU


7 Kasım 2019 Perşembe

Çin'de 6.7 Milyon Metreküp Hacminde Dev Mağara Keşfedildi





Bayılıyorum bu tür kesiflere. Daha önce hatırlarsanız 

Son Doong Magarası ile ilgili bir post hazırlamıstım. SonDoong magarası muhtesem bir detay dogrusu. Bu magarada büyük, ilginc, muhtesem ama Son Doong kadar gizemli degil.


 Bu tür videoları kesfettikce hem hayranlıkla izliyorum, hem hemen paylasmalıyım, hemde gidip göremesem oralarda gezemesemde tüylerim diken diken moduna giriyorum. Gizemli herseye bayılıyorum. Daha neler var acaba bu gezegende kesfedilmeyen.


çin de keşfedilen mağara ile ilgili görsel sonucu"

4 Kasım 2019 Pazartesi

Karnabahar'ı Birde Böyle Deneyin. Ben'den...

Karnabahar en sevdigim kıs sebzesidir diyebilirim. Besamel sos yerine ben daha pratik daha basit bir sos hazırlıyorum. Haslama suyuna tuz ve limon ekliyorum. Sıktıgım limon kabugunuda ekliyorum icine. Minik minik hazırlıyorum cicekleri. Bir soganı ama büyükce bir soganı oldukca iri iri dograyıp hafifce öldürüyorumki soganın yakıp kavurarak tadını kacırmayalım dimi. Dilediginiz kadar kıyma ekleyin soganların üzerine cok seven cok az seven az diyecegim ama bu devirde birazda bütcenizede kalmıs. Kıymalarda kavrulunca kabuklarını soydugum domatesleride küp küp dograyıp ekliyoruz tencereye ve birazcıkda salca ile rengini iyice canlandıralım. Bu asamada iki yemek kasıgı un katalım malzemeye yine karıstırmaya devam tüm malzemeleri, üzerine su ekleyelim artık. Suyu, una göre ayarlıyoruz karnabaharlar icinde kaybolmasın. En son bolca baharat. Ben acı toz kırmızı biber cok kullanırım salataya dahi katarım. Zerdecal cay kasıgı yarısı kadar kimyon ve tuz baska ne dilerseniz size bırakıyorum bu kısmı. Toprak güveclere bosaltıp dogru fırına. Üzerine kasar rendesi cok yakısıyor tabii ama bu yemegi yaptıgım gün kalmamıstı evde, olmasada olur dedim. Umarım denersiniz ve begenirsiniz. 
Afiyet Olsun...



3 Kasım 2019 Pazar

Siyez Evi / Kastamonu... Siyez Nedir?


Siyez bulguru buğdayların atası olarak bilinen 10 bin yıllık geçmişi olan bir buğday çeşididir. Siyez bulgurunun en önemli özelliklerinden biri de genetiği bozulmadan günümüze kadar gelmiş olmasıdır. Siyez bulguru ülkemizde Kastamonu civarlarında yetiştirilen ve yörede meşhur bir bakliyattır. Faydaları saymakla bitmeyen siyez bulgurunun tadı da bir o kadar lezzetlidir.

*******
Lise arkadaslarım ile Siyez Evi'n de bulustuk bugün. Arkadaslarım ile birlikte olmaktan aldıgım keyif kadar, bulustugumuz ortamın güzelligi huzur verdi bana. Fazla yazmayacagım bu konuda bu keyfi ve keyifli ortamı resimlendirdim. Yolu Kastamonu'ya düsenler mutlaka Siyez unu ile yapılmıs kek'in tadına baksınlar.