. emekliyim.com - Geri Dönüsümün Merkezi: Başka Bir Dünya "SONDOONG Mağarası"

13 Nisan 2021 Salı

Başka Bir Dünya "SONDOONG Mağarası"





Gitmek görmek istedigim yerler cok fazla dünyamızda. Bir de yerlesmek yasamak istedigim yerler vardır. Onların basında ise Avustralya gelir. Yıllar yıllar önce okudugum bir kitap cok etkilemisti beni. Marlo Morgan/ Mutant Message Downunder (Bir Çift Yürek) Kitap öncesi hedefimdi Avustralya, kitabı okudum müthis etkilendim hala ilk hedefim. Gidip yerlesecegim eninde sonunda o cennete. Fakat görmek istedigim yerlerin ilk sırasında Vietnam'da ki SonDoog magarası var. Birgün elbet... diyorum ama!!! 

Alttaki ilk paylasımım web sayfasından ve yeni güncellenmis. Drone ile cekimler var, müthiş...
Keyifle seyredin ben iki kez izledim. Sevgilerimle...



Merhaba arkadaşlar! Son Doong Mağarası'ndan selamlar


Salgının tamamen kontrol altına alınmasını beklerken. Lütfen bu videoyu dünyanın en büyük mağarası Hang Son Doong'da izlemenin keyfini çıkarın, video Ocak 2021'de çekildi ve bu, Son Doong'un FPV dronları kullanılarak ilk kez çekildi.

Covid salgını, dünya çapında birçok insanı eskisi gibi normal bir şekilde seyahat edemez hale getirdi. Seyahat planlarınız seyahat kısıtlamaları nedeniyle geçici olarak askıya alındı.
 
Bugün, küresel tıp bilimindeki büyük gelişmelerle birlikte artık Covid'i önlemeye hazır aşılarımız var ve herkesin yakın gelecekte tekrar seyahat edebilmesini umuyoruz.
 
Vietnam'da, Vietnam hükümetinin Vietnam'daki Covid salgınlarının durumunu çok proaktif bir şekilde yönettiği ve kontrol ettiği için şanslıyız.
 
Birkaç hafta sonra her şey normale döndü. Şu anda Vietnam içinde seyahat etmekte özgürüz, ancak şu anda hepinizi Vietnam'ı ziyaret etmeye davet edemediğimiz için üzgünüz. Vietnam'daki ve dünyadaki mevcut aşılama takvimi ile yakında Vietnam'da buluşma şansımız olacağını umuyoruz.
 
Salgının tamamen kontrol altına alınmasını beklerken. Lütfen bu videoyu dünyanın en büyük mağarası Hang Son Doong'da izlemenin keyfini çıkarın, video Ocak 2021'de çekildi ve bu, Son Doong'un FPV dronları kullanılarak ilk kez çekildi.
 
GÜVENLİ KALIN, YENİDEN BULUŞMAYA KADAR GÜÇLÜ KALIN!
 
Lütfen Vietnam'a giren yabancı turistler için seyahat politikasıyla ilgili en son güncellemeleri buradan takip edin : https://oxalisadventure.com/vietnam-travel-policy-updates/







Yıllar önce Dis Dr.u muayenehanesinde sıramı beklerken elime gecen Nat.Geo dergi kapagı resmen nefesimi kesmisti. Heyecan ve merakla dergiyi  oradaki bekleyisim boyunca bırakamadım elimden. Vietnamda'ki, bir köylü tarafından tamamen tesadüf eseri bulunan magaraya ait resimler ve magaranın gizemi aylarca gözlerimden zihnimden gitmedi. Aradan gecen uzun yıllar sonrasında birkac ay önce kardesim bir video önerdi Youtube üzerinde izledim aaah benim hayran kaldıgım ama unuttugum magara. Videoyu izledim hayranlık korku endise merak ile inanın yazdıgım herbir olguyu yasayarak izledim. Sonrasında net üzerinde arastırdıgım ve okudugum bilgilerde magaranın üzerinde anlatılanlarla ilgili cok asırı abartı oldugunuda kesfettim. Fakat ne kadar cok abartı olursa olsun essiz güzellikte bambaska bir dünya Son Doong. Bana abartılı gelenler ise sesler ve diziler arasındaki baglar. (Lost) Videoyu izlerseniz ne demek istedigimi anlayacaksınız. 



Son Doong, Vietnam'da Dong Hoi'nin 50 km, Dong Hoi Havalimanı'nın 44 km kuzeyinde ve başkent Hanoi'nin 450 km güneyinde bulunan Quang Binh'deki millî parkın sınırları içerisinde yer alan dev bir mağaradır.

vietnamda-obur-dunya-ismi-verilen-muazzam-bir-magara-kesfedildi0

Öbür Dünya ismi verilen mağara o kadar büyük ki içerisinde Boeing 747 uçağı uçurabilirsiniz. Mağaranın iç kısmı ise şimdiye kadar görülebilen herhangi bir şeyden tamamıyla farklı. Mağaraya giden tüm araştırmacılar daha önce dünya üzerinde böyle bir şey görmediklerini beyan ediyor.


2-5 milyon yıl önce oluştuğu biliniyor. 2009 yılında İngiltere’den uzmanlar mağarayı araştırmak için gelmiştir. İlk turistler de insanı hayrete düşüren güzellikte olan bu mağaraya 2013 yılında gelmiştir.

2/34

Yüksekliği 40 katlı bir gökdelenin sığabileceği gibi olan bu sonsuz mağara, 200 metre yüksekliğinde ve 150 metre genişliğindedir.

3/34

Birbirine bağlı 150 mağaradan oluştuğu ve 139 kilometre uzunluğa sahip olduğu söyleniyor.

4/34

Mağarada bir yağmur ormanı, göl, nehir, plajlar ve hayvanlar var.

5/34

Ayrıca mağara değerli boncuklara da ev sahipliği yapıyor.

6/34

Mağaraya ulaşım hiç kolay değil. Ho Chi Minh City otobanının bir yerinde inip ormanın içinde 10 kilometre yürünmesi gerekiyor.

7/34

Bu yolculuk da normal şartlar altında neredeyse 6 saat sürüyor !

8/34

Gürültü ve rüzgar uğultusu yüzünden yerliler girmeye cesaret edemediği bu mağara, 6,5 kilometre uzunluğunda.

9/34

13 kişilik ekibin üyelerinden Adam Spillane, "Malezya'daki Deer Mağarası'ndan daha büyük olan ekibin bulduğu bu mağara, İngiliz araştırmacılarının en önemli keşiflerinden biridir" açıklamasında bulundu.

10/34

2009 yılında yapılan bir incelemeden sonra bu yerin dünyanın en büyük mağarası olduğu açıklandı.

11/34

Hatta öylesine büyük ki kendine ait bir yağmur ormanı, büyük bir nehri ve küçük dağları var.

12/34

Kendine özgü bu yer; başka bir ekosistem ve iklime ev sahipliği yapıyor.

13/34

Hatta uzmanlarının incelemelerine göre bu mağaranın büyük bir bölümü keşfedilemedi ve bambaşka canlı organizmalarının olduğunu belirtiyorlar.

14/34


15/34


16/34


17/34


18/34


19/34


20/34


21/34


22/34


23/34


24/34


25/34


26/34


27/34


28/34


29/34


30/34


31/34


32/34


33/34


34/34

KAYNAK:ENSONHABER






2 yorum:

  1. Bu kirli dünyada yaşayacağımıza böyle bir mağarada yaşasaydık keşke:( Cennet gibi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gültencim keske bulunmasaydı demeyelimde orayıda cehenneme cevirir insanoglu

      Sil


GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR! Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum... Google hesabı olmayan arkadaşlar yorumlama biçiminden anonimi işaretleyerek isimlerini bırakıp yorum yapabilirler.