. emekliyim.com - Geri Dönüsümün Merkezi: Küre Hamam Cafe !!!

28 Kasım 2023 Salı

Küre Hamam Cafe !!!





Bir sene önce kapım çaldı postacı tebligat getirmis. Emekli memurum imza atıp almak istemedim. İkna etti beni, Belediye'den geliyor sıkıntı yoktur diye. Kesin emin oldugum konu ise maddi sıkıntımızın olmadıgı yagımızla kavrulmayı henüz!!! basarıyor oldugumuz. Yani henüz icralık, hacizlik durumlarımız yok. Şakası bile kötü geldi. Zarfı actıgımda ögrendigim ise evimizin vergisini ödemedigimiz oldu. Nasıl yaa, nasıl olur mümkün degil. Tabii hemen esime ulastım, Belediye'den yaptıgımız arastırma sonucu bahceli evimizin vergisini ödemedigimiz söylendi bu yüzden geriye dönük cezalıyız. Nasıl yaa bahceli evimiz yokki bizim. Hayır dediler var. Daha derin arastırmalar sonucu babanemden miras kaldıgını ögrendik. Bir köy'de hemde...

Orda bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür.

Cocuklugumda en cok özendigim bir konuydu bu. Hafta bası ilk derse baslamadan canım ögretmenim naptınız haftasonu diye sorar, sınıfın cogunlugu köydeydik cevabı verirdi. Anneme neden bizim köyümüz yok diye sormuslugum coktur.

Bu miras meselemiz uzun hikaye. Kısaca anlatmak istedigim mevzu. Devletin cok kisiye miraslık konular cıkarttıgı. Gittigimiz Adliye, Tapu ve Nüfus dairelerinde gördügüm manzara bu.

Küre ilcemizin, bir köyü bizimki. Bir seneyi gecti dedim ya, biz henüz evi görmedik bile. Ama resmi islemler icin Küre'ye gittigimizde biz 3 kardes güzel anılar toparladık. Bu post konusu bizim miniminnacık Küre'miz de mesai saatleri harici zamanlarda ve diger bekleme süreclerinde nerde vakit gecirsek diye aranırken Hamam Cafe yi bulduk. Bildiginiz eski hamam ama hoş olmus dogrusu. Bahcesinde kahve keyfi bile yaptık.



Yolu düşecekler için minik bir bilgi; kesinlikle Küre mantısı yenmesi gerektigi



























 

8 yorum:

  1. Merhabalar.
    Siz daha hisseli de olsa adınıza kayıtlı bir gayrimenkulünüzün olduğunu öğrenmeden, ilgili kurum bunu öğrenir ve sizden bu taşınmazın emlak vergisini ödemeniz için açık adresinize tebligat bile çıkarır. İşte böyle bir garipler ülkesiyiz.

    Babaanneden size bir mirasın intikal edebilmesi için, babaanne vefat ettikten sonra mirascılarından birinin veraset ilamını çıkarmakla birlikte ilgili vergi dairesine başvurması ve eğer vergiye tabi bir değer çıkarsa, veraset intikal vergisini ödeyerek sonucun tapu müdürlüğüne intikal ettirilerek elbirliği mülkiyetli tapunun tescil edilmesi gerekir. Demek ki bu işleri diğer varislerden biri yapmış, ama sizin haberiniz olmamış. Aynen böyle bir olay benim başımda da vardı. Ben de o sizin haberiniz olmayan muameleleri yaptırdım ama, tüm varisleri bilgilendirerek elbirliği mülkiyetli tapunun birer örneklerini varislere dağıttım. Şimdilik emlak vergisini sadece ben ödüyorum. Diğer varisler emlak vergisi ödemediği gibi ilgili belediye tarafından vergisi ödenmek üzere hiçbir varise de tebligat gitmedi. Eğer bu anlattığım muamele yapılmadıysa, emlak vergisi borcu sizin adınıza değil de, vefat edenin taşınmazları hala kendi adına kayıtlı olduğu için, belediyenin sizinle birlikte diğer varislerin tamamına tebligat göndermiş olması gerekir. Eğer varis sadece siz iseniz, tabi ki sadece size gelir. Birden çok varislerin olması halinde emlak vergisinin nasıl ödeneceği de varisler arasında ayrı bir sorun. Eğer vergi meblağı çok yüksekse, varislerden biri emlak vergisini hesaplatır ve miktarı aralarında veraset ilamındaki paya göre toplar ve vergiyi ilgili belediyeye yatırır. Paylı mülkiyet tapular çıkarıldığı zaman, belediyeye her varis ayrı ayrı beyanname vererek, herkes hissesine düşen emlak vergisini de verebilir. Ama elbirliği mülkiyetli tapularda varislerden birinin adına vergi işlemi yapılması yeterlidir.

    Bu işler çok çetrefilli konulardır. Ben de sizin gibi emekliyim. Bu tür işlerle çok uğraştım. Hatta bir terekenin taşınır taşınmaz mal varlığı ile ilgili 5 yıl süren bir tereke mümessilliği bile yaptım. Emlak vergisi konusunu biraz fazla açtım. Başınızı ağrıttıysam, kusurumu bağışlayın. İnsan konuya girince, biraz dağıtıyor.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Recep Bey, yogunum bu aralar bloguma bakamadım yorumunuzu gec gördüm. Kusura bakmayın, maalesef konu bizde de ilginc diger mirascı kardeslerimden birinin daha evi var ama sadece ben vergi ödüyorum. Piyangoyu devlet bana cıkartmıs. Kısa sürede oldukca bilgilenmek zorunda kaldık maalesef :))

      Sil
  2. Merhabalar.
    Emlak vergisi klonusuna girince Küre ilçenizdeki Hamam Cafe ve mantı için duygu ve düşüncelerimi paylaşmadan yorumu göndermiş oldum. Hamam Cafe'nin giriş kapısı çok hoş olmakla brilikte, eski nostaljik eşyalar ile döşenmiş odalar da herhalde bu cafenin bir parçası diye düşündüm. Gerçekten çok güzel bir şekilde dizayn edilmiş. Mantıyı, aynı bizim de çok sıkça yaptığımız içi etli bir mantı bükümüne benzettim. Biz buna aynı zamanda Kayseri mantısı deriz. Emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küre mantımız degisiktir, iç malzeme sogan, bulgur ve kıyma ile hazırlanır. Bakır tepsilerde ocakta altı kızartılıp, etsuyu ile hazırlanan kaynar halindeki su tepsilerin üstüne dökülür ve yufkadan kapak örtülüp pişirilir. Kayseri vs. tüm diger mantılardan farklı ve cok lezzetlidir.

      Sil
  3. Merhabalar değerli emekli kardeşim.
    Haddim olmayarak bir konuya değinmek istiyorum. Bazı blog sayfalarını ziyaret etmeye, hazırlanan paylaşımı okuyup yorum yazmaya ahizer kalıyorum. Reklamların yüzünden sayfaların okunurluğu ve kullanımı güçleşiyor. Bu reklamlar için çok mu para veriyorlar? Sürç-ü lisan ettimse affola.
    Ahizer kalmak: Bıktırmak, sürekli rahatsız edilmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzüldüm simdi Recep Bey, ne zaman dilerseniz beklerim :) Bende yorumlarınızı gec gördüm diye sıkıntı yaptım. Emekliyim buradan gelir elde ediyorum dermisimm :)) Öyle cüzii ki buradan gelir bu vesile ile Google'a da selam göndereyim. Ve tabikii reklam dozlarını Google ayarlıyor....

      Sil
  4. Bazen dilek dilerken de dikkatli olmak gerekiyor. Er yada geç yerine geliyor çünkü. Umarım çok borç çıkmamıştır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En net ben ögrendim bunu. Bunu gencler kaale almalılar. Borc cıkmadı, alacaklıyız ama ugrasmak istemiyoruz. Sıkıntılı isler bunlar :)))

      Sil


GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR! Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum... Google hesabı olmayan arkadaşlar yorumlama biçiminden anonimi işaretleyerek isimlerini bırakıp yorum yapabilirler.