. emekliyim.com - Geri Dönüsümün Merkezi: 3D Boyutlu Yorgan Dikiyoruz...

3 Mayıs 2021 Pazartesi

3D Boyutlu Yorgan Dikiyoruz...

 







3D Battaniyeleri örmeyi bitirdik, simdi sıra dikmekte. Bu postta iki ayrı paylasım mevcut. Nasıl dikecegiz, kalıplarla anlatılmıs. Kolay gelsin. Sevgilerimle...












Bu eğitimde, bu yorgan için bloklarımızı nasıl kanatacağımızı öğreneceğiz.


Ben biraz Kona Cotton seviyorum !!! Kanatlarımız için 2 1/2 inç şerit kullanacağız ... neden? çünkü isterseniz önceden kesilmiş jöleli rulo satın alabilir ve zamandan tasarruf edebilirsiniz veya bahçeden satın alıp kendiniz de kesebilirsiniz. Standart bir boyuttur ve çalışması kolaydır. Bloklarınız arasında daha fazla boşluk istiyorsanız ... daha geniş bir kanat şeridi kullanın.

Bu yorgan üstü için 15 şerit kullandım.

Bir şerit alın ve bloğunuzun gölge taraflarından birine 1/4 inçlik bir dikiş kullanarak dikin. Şimdi ... bloğunuza uyacak şekilde şeritleri kesebilir veya bunları dikerken ve daha sonra ayırırken birbiri ardına şeridinize besleyebilirsiniz, bunu yapmaktan hoşlanıyorum. Onları birbirine doğru itmeyin, bloklar arasında yaklaşık 1/2 inç bırakın. Bir şeride üç blok alabileceksiniz.  


Tüm bloklarınızın bir tarafını diktiğinizde, dikişi gölgenize doğru olacak şekilde bastırın. Bloklarınızda bile fazla kumaşı kesin. Hepsini aynı şekilde, makinenizin yanında istifleyin ve aşağıda gösterildiği gibi gölgeli bloğunuzun kalan tarafı için de aynısını yapın. Bloğunuz, bir tarafında 2 "L" şekli varmış gibi görünmelidir.


Yine gölgeye doğru bastırın.

Şimdi, bloklarınızı hoşunuza gidecek şekilde yerleştirin, arkanıza yaslanın ve bir göz atın ... Bazılarını değiştirmek isteyebilirsiniz. Gölgenizin tüm bloklarınız için aynı şekilde düştüğünden emin olun!


Bir kameranız varsa, düzeninizin bir resmini çekin. Bazen, doğal gözlerinizle görmediğiniz bir fotoğrafta bazı şeyler önünüze çıkacaktır. Bu, dikişe başlamadan önce onu değiştirme zamanıdır. Düzenden memnunsanız devam edin.

Şimdi bloklarımızı aşağıda gösterildiği gibi sıralar halinde dikeceğiz.


Bloklarınızı döndürmeden dikmek için makinenize aktarırken dikkatli olun, tüm gölgelerinizi aynı yönde tutun. Şimdi sıralarımızı birbirine dikeceğiz ve yorgan üstümüz neredeyse bitmiş olacak! Oooooh! Arka planın üzerinde yüzen blokların yanılsamasını görebilirsiniz! Bu eğlenceli değil mi ?!


Kalan iki tarafa iki uzunlukta arka plan kumaşı dikmemiz gerekiyor. Bunu yapmak için, kendi başlarına yeterince uzun olmayacaklarından, her iki taraf için iki şeridi birbirine bağlamanız gerekecektir.

Yine, 1/4 inçlik dikiş payı kullanarak, şeritlerinizi yanlarınıza dikin ve kenarlıklar hakkında düşünmeye başlamaya hazırsınız!


Bu noktada, kapitone üstünüz 56 "x 56" boyutunda olacaktır. İstediğiniz boyutta doldurmak için kenarlıklar ekleyebilirsiniz. Benim önerim, olası sınırları seçmeniz, bu yorgandaki gölge tasarımının gerçekten odak noktası olduğu gerçeğini düşünmeniz.



Bu yorgan şişman çeyrek dostudur ve sadece 1 blok stilinden oluşur. Odak dikdörtgenlerimi 6 farklı şişman çeyrekten ön tarafta 20 kullanarak ve hala düşündüğüm parçalı bir sırt için 4 tane tasarruf ettim! Yorganım için seçtiğim boyutları kullanarak her şişman çeyrekten 4 dikdörtgen elde edebilirsiniz. Üst 72 ″ x 50'de tamamlandı. Yorgan, önce bloklarınızın sütunlar halinde dikilmesi, ardından tüm sütunların birleştirilmesiyle bir araya getirilir.

Sorumluluk Reddi - Tüm yarda ölçümleri, tepemimi yaptıktan SONRA hesapladığım şekliyle yaklaşıktır. İhtiyacınız olandan daha az olması gerektiğine inanıyorum.

Merkez dikdörtgenler için 6 Fat Quarters (odak kumaşı), istediğiniz gibi kullanmanız için size minimum 24 verir.

Beyaz kumaş = 1 1/3 yard

Koyu kumaş (gölgeler için) = 3/4 yarda

Tüm dikişler 1/4 dikiş payı ile yapılır.

Odak kumaşınızdan 24 dikdörtgen 8 1/2 ″ x 10 1/2 ″ kesin

Beyaz kumaştan aşağıdakileri kesin:

16 şerit 2 1/2 ″ x 10 1/2 ″

40 kare 2 1/2 ″ x 2 1/2 ″

Bloklar bir sütuna dikildikten sonra yorganınızın uzunluğuna göre 2 1/2 5 şerit (yaklaşık 72 ″ olmalıdır)

Tüm sütunlar birbirine dikildikten sonra yorganınızın genişliğine göre 2 1/2 2 şerit (yaklaşık 50 ″ olmalıdır)

Koyu kumaştan aşağıdakileri kesin:

40 şerit 2 1/2 ″ x 8 1/2 ″

Bloklarınızı aşağıdaki gibi yapın:

Adımları Engelle

Koyu ve beyaz kumaşla, bir 8 1/2 ″ koyu şeridin üstüne bir - 2 1/2 ″ beyaz kare dikerek 2 şerit seti yapın.

Adım 1 - Odak rengi dikdörtgeninizin uzun, dikey tarafına beyaz kare üstte olacak şekilde bir şerit seti dikin.

Adım 2 - İkinci şerit setini beyaz kare solda olacak şekilde, odak kumaşınızın altına yatay olarak dikin.

Tüm bloklarınızı bu şekilde yapmaya devam edin, beyaz ve koyu şerit setlerinizi yukarıdaki fotoğraftaki gibi konumlandırdığınızdan emin olun.

Bloklarınızı istediğiniz gibi dörtlü ve beşli sıralar halinde düzenleyin. Her bir sütunu alın ve resimde gösterildiği gibi her blok arasına 2 1/2 x 10 1/2 olacak şekilde bir beyaz kanat şeridi dikin:

 

Blok Sütunu

Tüm sütunlarınızı dikin, ardından her sütun arasına uzun beyaz bir kuşak şeridi dikin ve tüm sütunları birbirine dikin. Dış tarafları, üst ve alt kısımları da uzun beyaz şeritlerle sınırlandırın.

Şimdi başka sınırlar eklemek isteyip istemediğinize karar verin!

ShadowQuilt01

Gerçekten güzel bir sonuçla hızlı ve kolay!

KAYNAK:SisterOfTheDivide



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR! Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum... Google hesabı olmayan arkadaşlar yorumlama biçiminden anonimi işaretleyerek isimlerini bırakıp yorum yapabilirler.