. emekliyim.com - Geri Dönüsümün Merkezi: Mutfakta İsimize Yarayacak Pratik Öneriler

15 Şubat 2020 Cumartesi

Mutfakta İsimize Yarayacak Pratik Öneriler










1. Fırında köfte






Tavuk köfte. 
Anlaşıldığı gibi, zaman kazanmak için, hazırladıgınız tavuk köftelerini,  muffın kalıplarına, kek kagıtları icinde yerleştirilerek fırında pişirilebilirsiniz. Ve 30-40 dakika sonra, sulu, kokulu, narin bir altın kabuk halinde, masaya servis edilebilirsiniz, inanılmaz lezzetin tadını çıkarın







2. Donma

Soğanı dondurun.  \ Fotoğraf: fermer.blog.




Soğanı dondurun. 
Herhangi bir yemeği pişirirken ilk malzememiz sogandır. Ama bazen ayarlayamaz fazla dograrız. O fazlalıgı atamayacagımızdan ve durdurursak bozulacagından dolayı ne yapmalı? Dondurmak! Evet, doğranmış sebzeleri dondurucuya atabiliriz, Havucda dahil...
Havuçları dondurun.  \ Fotoğraf: agronomu.com.






3. Kızarmış yumurta
Sahanda yumurta, soğan halkası.  \ Fotoğraf: google.com.ua.




Sahanda yumurta, soğan halkası. 
Çırpılmış yumurta sever misiniz? O zaman bu küçük numara senin için. Büyük bir soğan alın, soyun ve yaklaşık 0.5-1 santimetre kalın halkalar halinde kesin. Tavayı yağlayın ve gerekli sayıda soğan halkasını dibe koyun ve daha sonra her birine bir yumurta kırın, bu proteinin tüm yüzeye yayılmasını önlemeye yardımcı olacaktır. Çırpılmış yumurtalar hazır olduğunda, bir tabağa aktarın ve (sevmeyenler için) soğanı dikkatlice çıkarın, bir daire içinde birkaç tarafta kesin.

4. Fırında yumurta

Yumurtaları fırında pişirin.  \ Fotoğraf: cleangotemizlik.com.




Yumurtaları fırında pişirin.
Yumurtaları pişirmenin bir başka alışılmadık yolu da onları fırında pişirmektir! Bu hayati hack, çok sayıda haşlanmış yumurtaya ihtiyaç duyan ev hanımları tarafından yüzde yüz takdir edilmektedir. 
Nemlendirilmis yaglıkagıt ile kaplı bir fırın tepsisine ve fırının önceden 160 dereceye ısıtılmış olarak yarım saat boyunca üstüne konması gereken yumurtalara ihtiyacınız olacaktır.

5. Acele tavuk kebabı

Bu fikri nasıl buldunuz?  \ Fotoğraf: newideafood.com.au.




Bu fikri nasıl buldunuz? 
Tavuk kebaplarını seviyorsunuz, ancak diyelim vaktiniz az, isiniz acil !!! 
Kısa sürede ne yapabiliriz? Bu pratiklik, kesme isinizi kolaylaştıracak ve hızlandıracak.
Birkaç tavuk fileto alın ve 2-3 çöp şişin hepsini yatay olarak filetolara batırın. Ve sonra bir bıçakla, dikey olarak parçalar halinde kesin. Bu yöntem sadece pişirme hazırlığını kolaylaştırmaz, aynı zamanda pişirme süresini de azaltır.

6. Fazla yağdan kurtulun

Aşırı yağdan kurtuluruz.  \ Fotoğraf: google.com.




Aşırı yağdan kurtuluruz.
Hamur işlerinin, özellikle keklerin çok yağlı olmasını önlemek için, her bir hazneye veya kalıbınızın altına bir tutam çiğ pirinç ekleyin. Aşırı yağı anında emer, böylece hamurdaki miktarını azaltır.



1 yorum:


GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR! Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum... Google hesabı olmayan arkadaşlar yorumlama biçiminden anonimi işaretleyerek isimlerini bırakıp yorum yapabilirler.