. emekliyim.com - Geri Dönüsümün Merkezi: Zencefilinizi Evde Kendiniz Yetistirin!

13 Haziran 2020 Cumartesi

Zencefilinizi Evde Kendiniz Yetistirin!



Bugün size kendi evinizde nasıl zencefil yetiştireceğinizi öğreteceğim! Önce size neden zencefil yetiştirmeniz gerektiğini söyleyeyim. Zencefil ekstraktlarının hücreler üzerinde hem antioksidan, anti-enflamatuar hem de anti-tümör etkilere sahip olduğu gösterilmiştir. Aynı zamanda iyi bir potasyum, magnezyum, bakır, manganez ve B6 vitamini kaynağıdır. Zencefil, gingerol adı verilen anti-enflamatuar bileşiklere sahiptir. Bu maddelerin osteoartrit veya romatoid artritli birçok insanın neden düzenli olarak zencefil tükettiklerinde ağrı seviyelerinde azalma ve hareketliliklerinde iyileşme yaşadıklarını açıkladığına inanılmaktadır. Zencefildeki aktif bitki besleyicileri olan gingeroller, apoptozu (programlanmış hücre ölümü) ve otofagositozu (kendini sindirme) indükleyerek yumurtalık kanseri hücrelerini öldürür.
Bunu kendi mutfağınızda büyütebilirsiniz. Kendi kişisel eczaneniz!

 Threw this bad boy in some water a couple months ago and he seems to be doing well. Any tips on growing ginger? #gardening #garden #DIY #home #flowers #roses #nature #landscaping #horticultureGrow your own ginger plant using a ginger root (rhizome) from the grocery store. #indoorgardening #growingtips #houseplants #empressofdirt #ginger

"Zencefil kökü genellikle" el "olarak adlandırılan bir kümede satılır. Mümkün olduğunca çok sayıda "parmak" ile taze ve sağlam bir el seçmek isteyeceksiniz Mümkün olduğu kadar çok bitki elde etmek için, parmakları ana kökten kesin veya kırın .. Büyüyen ucu olan her bölüm bir bitki haline gelecektir Nemli toprağa ekmeden önce kesilmiş yüzeylerin kurumasına izin verin. 
Dikim kolaydır: Kök bölümünüzün uzunluğunun en az iki katı olan bir tencere seçin. Standart saksı toprağı ile doldurun ve küçük kök kısımları toprağın üstüne yerleştirin. İyi sulayın. Bitkiniz kuru büyülerden kurtulacaktır, ancak en tutarlı büyümeyi elde etmek için onu her zaman nemli tutun. Zencefil kabınızı sıcak kalacağı bir yere yerleştirin. Pencerenizde güneşli bir yer bulmanıza gerek yok. Bu aşamada, zencefiliniz doğrudan doğrudan güneş ışığı olmadan daha iyi büyür. Bilmeden önce, filizleri göreceksiniz.
Araştırmalar, zencefilin zirve lezzetinin 265. günde geldiğini söylüyor. (Ve zencefili kışın sonlarına doğru başlatırsanız, bir kök sonbaharda bu miktarın dört katı kadar üretebilir!) Ama bu uzun büyüyen mevsimi ancak zencefili iç mekanda yılın başlarında bir houseplant olarak başlayıp naklederek elde edersiniz. İlkbaharın sonlarında bahçenizde, hava ısındığında. Zencefili bahçenize taşırken, zengin, gevşek topraklı bir yer seçin ve düzenli olarak suladığınızdan emin olun. Endişelenecek çok fazla zararlı veya hastalık yok. Ve bazen, hoş bir sürpriz alabilirsiniz: Zencefil bitkiniz her sapın tabanında sarımsı çiçekler üretebilir.
Uygun bakım ile zencefiliniz 2-4 feet uzunluğa ulaşabilir. Bir aya kadar uzun olabilen dar, parlak, yeşil yapraklara sahip olacak. Kökleri herhangi bir zamanda hasat edilebilir, ancak hasattan önce bitkinin en az üç ila dört ay büyümesine izin vermelisiniz. Toprağın yüzeyine yakın büyüyen zencefil köklerini görebileceksiniz. Onları hasat etmek için, küçük bölümleri ihtiyacınız olduğunda kesin, bitkinin geri kalanı büyümeye devam eder. Başlangıç ​​kökünden büyüyen yeni kökler en iyi lezzet ve dokuya sahip olacaktır. Sezonun sonunda eski başlangıç ​​kökü atılmalıdır. "





Dream State












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR! Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum... Google hesabı olmayan arkadaşlar yorumlama biçiminden anonimi işaretleyerek isimlerini bırakıp yorum yapabilirler.