. emekliyim.com - Geri Dönüsümün Merkezi: Deve Dikeni Bitkisi Yararları (Kilo Vermek)

7 Ocak 2020 Salı

Deve Dikeni Bitkisi Yararları (Kilo Vermek)

👍👍💃💪👍👍👍👌👌








Bitkinin tohumları, yaprakları ve kökleri kullanılır. Tohum toplama yılda birkac kez yapılabilir.

Devedikeni Faydaları ve Özellikleri

  • Hepato-koruyucu;
  • Safra salgısının uyarılması;
  • Antioksidan - serbest radikalleri bağlar, toksinleri uzaklaştırır;
  • Gastrointestinal sistem çalışmalarını iyileştirir;
  • İmmüno-uyarıcı;
  • Anti-alerjik;
  • Hormon üretimini normalleştirir.


Karaciğer üzerindeki olumlu etkisinden dolayı, süt devedikeni kullanımı kozmetik kusurlarını - sivilce, deri döküntüleri, ağız kokusu ve vücut kokusu - ortadan kaldırır.
Dermatolojide, süt devedikeni kellik, sedef hastalığı, düz ve kırmızı likenlerde kullanılır. Bitki, faydalı etkisini belirleyen yaklaşık yüzlerce faydalı vitamin ve mineral içerir.
Böylece, kilo kaybı için süt devedikeni kullanarak, sadece silueti iyileştirmekle kalmaz aynı zamanda vücudu da iyileştirirsiniz.

Kilo kaybı için devedikeni kullanımı

Genellikle, bitki tohumları kilo vermek için kullanılır. Karaciğer ve bir bütün olarak vücut üzerinde yararlı bir etkiye sahip olan bir antioksidan olan silimarin de dahil olmak üzere en fazla eser element ve besin içerirler. Tohumlar eczaneden satın alınabilir veya bağımsız olarak toplanabilir. Kullanım için kuru ham maddeler bir karıştırıcıda veya harçta toz haline getirilir.
kilo Kaybı









Devedikeni kaynatma. Devedikeni tohumları kaynatılmalıdır. Bunun için, tohumlar kırılır ve 30 gram tohum başına yarım litre su başına su ile dökülür. Karışım su yarıya kadar buharlaşana kadar düşük ateşte kaynatılır. Elde edilen konsantre tohum ve suyu, on dakika dinlendirilmelidir. Her saatte bir çorba kaşığı alın veya her öğünden önce birkaç yudum alın. Bu çorba ayrıca karaciğeri temizlemek ve vücuttaki toksinleri gidermek için de çok yararlıdır. Bununla birlikte, uzun süre içilmesi önerilmez. Üç haftada bir iki hafta ara vermeniz gerekir.
Devedikeni Çayı: Çay hem kuru tohum tozundan hem de bir bitkiden hazırlanabilir. Hammadde üzerine kaynar su dökülür: Bir bardak su içinde bir çay kaşığı 10-20 dakika demlenir. En iyi sabah yemeklerden önce ve akşam yatmadan öncisidir. Kilo vermenin etkisine ek olarak, bu tür çay damarlar için çok faydalıdır. Varisli ve Hemoroitliler kesinlikle denemeliler.
Kuru tohum kullanımı. Bir kaynatma kullanımı sizin tercihiniz değilse, doğranmış süt devedikeni tohumlarını kuru bir biçimde yiyebilirsiniz. Kuru halde tohumlar, yemeklerden önce tüketilir, her biri birer çay kaşığı, bol ılık su ile yıkanır. Günde dört kez tohum almalısınız.
Süt devedikeni yaprakları hafif bir müshil etkisi yapar, gastrointestinal sistemi uyarmak için kullanılabilirler. Birikmiş toksinlerin gövdesinin temizlenmesi, metabolizmanın iyileştirilmesine, sağlığın iyileştirilmesine ve bunun sonucunda kilo verilmesine yardımcı olacaktır.
Süt devedikeni tozu









Genellikle, süt devedikeni kullanımının etkisi, alımının başlamasından sonraki ilk ayda ve bir buçukta zaten görülür. Süt devedikeni ile kilo vermenin faydalarından biri neredeyse tamamen zararsız olmasıdır. Bitkinin önerilen dozunun aşılmasından dolayı vücudun hafif ters reaksiyonları oluşabilir.

Kontrendikasyonları ve yan etkileri

Bitkinin kullanımı sırasında belirtilen yan etkiler arasında hazımsızlık, baş ağrısı, şişkinlik ve bazen cilt reaksiyonları meydana gelir.
Kuru süt devedikeni tohumları safra kanallarının açıklığının ihlali durumunda, safranın tahliyesinde sıkıntı yaratabilir, DİKKAT etmek gerekir.
Ayrıca emziren ve hamile kadınlara kilo vermenin bir aracı olarak süt devedikeni alınması önerilmez. Kanserde bu kilo verme yöntemine dikkat edilmelidir. Süt devedikeni zarar vermez, ancak kanser durumunda, bu konuda yeterince iyi çalışılmamıştır.
Süt devedikeni biyolojik olarak aktif maddeler içerir, bu nedenle bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Antipsikotiklerin, yatıştırıcıların, antihistaminiklerin ve antitümör ilaçların, kanı inceltici ilaçların tedavisinde kullanılması tavsiye edilmez.
Tüm önlemler ve doğru dozajla birlikte, süt devedikeni ile kilo vermek, eğlenceli, faydalı ve etkili olabilir.




1 yorum:

  1. İlginç bilgiler.Hiç duymamıştım.Teşekkürler.

    YanıtlaSil


GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR! Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum... Google hesabı olmayan arkadaşlar yorumlama biçiminden anonimi işaretleyerek isimlerini bırakıp yorum yapabilirler.