. emekliyim.com - Geri Dönüsümün Merkezi: Kagıt Nakısı Nedir? Nasıl Yapılır, Nerelerde Kullanabiliriz.

10 Eylül 2019 Salı

Kagıt Nakısı Nedir? Nasıl Yapılır, Nerelerde Kullanabiliriz.

Kagıt Nakısı fikir olarak hosuma gitti. Cicek Resimleri üzerinde calısarak tablo yapabilirim...


Kagıt Nakısı Nedir? 




Kağıt nakış binlerce yıldır civarında olmuştur; ancak, scrapbooking popülaritesiyle yeni bir diriliş buldu. Birçoğumuz nakışı kumaş üzerinde iplik ya da iplik süslemesi olarak düşünürken, nakış kağıt üzerinde de yapılabilir. Kağıda işlemek için, kumaşta kullandığınız iplikleri kullanın. Kağıdınıza küçük delikler açarak harika tasarımları yapmak için dişlerinizi kolayca çekebilirsiniz.
Kağıt üzerine nakış, birçok farklı şekilde yaratıcı olmanıza izin verebilir. Kağıt nakış, albümlerinizi veya diğer öğelerinizi tamamen yeni ve heyecan verici bir şekilde kişiselleştirmenize olanak sağlar. Kendi dikilmiş tatil kartlarınızı kağıt işlemeli olarak yapabilirsiniz. Aynı zamanda, kâğıt işlemesiyle çerçevelemek için bir şaheser yapabilirsiniz. Seçenekler tam anlamıyla ancak hayal gücünüz kadar sınırsız.
Kağıt işlemesi çok kolay ve ucuz bir hobi olabilir. Başlamak için ihtiyacınız olan tek şey sert veya lifli bir kâğıt, bazı nakış iplikleri, bir iğne ve bir çift keskin makas. Bu öğelerin tümünü yerel zanaatkarınızda veya eczanenizde bulabilirsiniz. Çok sert veya kalın kağıtlarla çalışmayı seçerseniz, ayrıca bir kağıt delme aracı da satın almanız gerekecektir.

Gazetenizi Seçmek

Kağıt için en iyi seçenek ağır bir kart stoğu kullanmaktır. Bu, tasarımınızın kolayca çalışılmasını sağlar ve ayrıca kullandığınız kağıdın şeklinin korunmasına yardımcı olur. İpliklerinizin kağıttan çekilmesini sağlamak için önce tasarımınızdaki kağıdı delmek isteyeceksiniz, sonra da deseninizi oluşturmak için çeşitli ipleri deliklerden geçirin.

İğnelerini Seçmek

Kağıt nakış için en iyi iğneler çok ince ve keskin olanlardır. Kağıdınızı en iyi şekilde deleceklerinden, en temiz ve en profesyonel görünümlü sonuçları çıkarırlar. Kağıdı delmekle ilgili sorun yaşıyorsanız, iğneleriniz yeterince keskin değildir.

Konularınızı Seçmek

Kağıt nakışı durumunda, seçtiğiniz ipliklerin sonuçlarınız üzerinde doğrudan bir etkisi vardır. Kağıt kaba olduğu için, kağıdın içine yerleştirdiğiniz sırada dişlerinizi ovalar. Bu nedenle, pürüzsüz ve hacimli olmayan iplikleri seçmek istersiniz. Düzgün iplik seçerek kağıdın içine doğru çekerken yıpranmazlar ve son tasarımınız daha canlı ve temiz görünür.
Metalik nakış iplikleri artık hemen hemen her yerde kolayca bulunabiliyor. Tasarımlarınıza biraz ışıltı ve şıklık eklemek için metalik iplikleri kullanabilirsiniz.



Kağıt Üzerine Dikişler - Liz Sofield


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR! Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum... Google hesabı olmayan arkadaşlar yorumlama biçiminden anonimi işaretleyerek isimlerini bırakıp yorum yapabilirler.