. emekliyim.com - Geri Dönüsümün Merkezi: DOMATES, BİBER, PATLICAN ...

10 Mart 2015 Salı

DOMATES, BİBER, PATLICAN ...

hareketli sebze gifleri ile ilgili görsel sonucu


Armut, avakado, patlıcan:
Her üçü de kesildiğinde, iç kısımlarında anne rahmine benzer şekil belirir. Bunlar dengeli tüketilmeleri halinde hormon düzenini sağlar, kadınlarda rahim kanserinin önlenmesine yardımcı olur.

Brüksel lahanası, brokoli:
Bu sebzeler kanser hücresine benzer. Brüksel lahanası lif, C vitamini, A vitamini (betakaroten) ve azot içerir. Bunlar, kanseri önleyici etki yapar.

Ceviz:
Cevizin içi, şekil olarak beyine benzer, beyin lobları gibi girintili çıkıntılıdır. Ceviz yüksek oranda omega-3 ve birçok vitamin, mineral içerir. Bunlar, beynin fonksiyonlarının düzenli çalışmasında dengeleyicidir.

Domates:
Kesilmiş domatesin içi dört bölümdür. Kalp de kırmızı ve 4 bölümden oluşur. Domates, kalp hastalıklarının önlenmesine yardımcı rol oynayan lycopene içerir.

Havuç ve kivi:
Bu iki sebze kesildiğinde iç kısımlarında göze benzer şekil görülür. Her ikisi de göz sağlığına iyi gelir. Kivi, antioksidan (E ve C vitamini) ve carotenoit (beta caroten, lutein) içerir. Lutein, yaşlılığa bağlı ortaya çıkan görme bozukluklarının önlenmesinde etkilidir.

İncir:
İncirin görüntüsü erbezlerine benzer; çinko, folik asit ve diğer mineraller açısından zengindir. İncirin, erkeklerde sperm kalitesini ve hareketliliğini artırdığı, erkek açısından kısırlığı önlediği belirtilir.

Nar:
Nar taneleri, kan hücrelerine benzer. Nar da kalp sağlığı için önemli bir antioksidandır. Zararlı hücrelerin tutulmasına yardımcı olur.

Narenciye:
Şekil olarak meme bezine benzerler. Narenciye, flavonoid ve limonen içerir. Bunlar meme bezlerindeki lenf hücrelerinin hareketini düzenler.
  
Soğan:
Soğan da kesildiğinde hücrelere benzer. Soğan, antioksidan olarak, serbest radikalleri nötralize ederek hücrelerin zarar görmesini önler.

Üzüm:
Salkım halindeyken üzüm de kalp şeklinde görülür. Her üzüm tanesi kalpte bulunan kan hücrelerini andırır. Üzüm, kan yapıcı olarak bilinen bir gıdadır ve kalbe iyi gelir.

Zeytin:
Şekli kadın yumurtalıklarına benzer. Zeytin yumurtalıkların sağlığı ve işlevselliği açısından yarar sağlayan bir yiyecektir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR! Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum... Google hesabı olmayan arkadaşlar yorumlama biçiminden anonimi işaretleyerek isimlerini bırakıp yorum yapabilirler.