Önce iri iri ve bolca dogradımız soganlar pembelestirilir birkaç iri dis Tasköprü sarımsagı eklenir
yeterince su ve tuz ilave edilir
Ben yarım köy ekmegi ile yaptım tiridimizi
Tabii burda önemli olan köy ekmegi yani gercek köy ekmegi ama artık biz kücük sehirlerde yasayanlar bile zor buluyoruz ancak pazarlarda milletimizin efendisi köylü kardeslerimizden temin edebiliyoruz yani demek istedigim köy ekmegi sart
Ekmeklerimizide küpküp dograyıp bir borcama dösedim
2 yumurta bir kücük kase yogurt iki corba kasıgı un güzelce pütürsüz karıstırılır
Ben bir dis sarımsak bu karısımada katıyorum ama siz bilirsiniz
Hazırladıgımız karısımı kaynamakta olan suya karıstırarak katıyoruz pürüzsüz olacak sekilde uzunca bir süre kaynatıyoruz
En son karısımı ekmeklerin üzerine döküyoruz
Üzerine ise toz biber karabiber kimyon serpistiriyoruz
Afiyet Olsun
Sevgilerimle...