. emekliyim.com - Geri Dönüsümün Merkezi: Mandalina? - Evet! Kabuk? - Mandalina Kabukları İçin 5 İnanılmaz Kullanım Şekli

20 Mart 2021 Cumartesi

Mandalina? - Evet! Kabuk? - Mandalina Kabukları İçin 5 İnanılmaz Kullanım Şekli

 









Mandalina kabuğunu mükemmel şekilde kullanılabilecekken neden çöpe atalım !!!

 Sadece parlak ve yaratıcı değil, aynı zamanda hoş kokulu da olacak, çünkü kabukta bulunan uçucu yağlar bizi birkaç gün daha memnun etmeye devam edecek.

🙂











Mandalina çelenk

Nasıl yapılır: Taze kabuğu düzeltin, yıldızları veya hilalleri kalıplarla kesin, bir ipliğe geçirin ve istediğiniz herhangi bir şeyle süsleyin!

Mandalina?  - Evet!  Kabuk?  - Evet de!  Mandalina kabukları için 5 inanılmaz kullanım


Mandalina?  - Evet!  Kabuk?  - Evet de!  Mandalina kabuğu pilavının 5 inanılmaz kullanımı 2


Doğal lezzet

İhtiyacınız olacak: soyma, iplik veya şerit, çerez kesiciler.

Nasıl yapılır: Gelecekteki lezzeti bir kalıpla kesin. Sonra üstte bir delik açın ve biraz iplik veya bant geçirin. Şimdi bir radyatöre veya sıcak bir mutfağa asın - bu şekilde aroma daha iyi yayılır.

Mandalina?  - Evet!  Kabuk?  - Evet de!  Mandalina kabuğu pilavının 5 inanılmaz kullanımı 3

Bir kabuğa ve bir bıçağa ihtiyacınız olacak.

Nasıl yapılır: Kabuğunu açın ve farklı şekillerde küçük parçalar halinde kesin. Ardından parşömen kağıdına koyun ve kurumaya bırakın. Cam bir kaba koyun ve çaydanlığa biraz ekleyin. Kış boyunca Yeni Yıl kokusu sizlere garantilidir!

Mandalina?  - Evet!  Kabuk?  - Evet de!  Mandalina kabuğu pilavının 5 inanılmaz kullanımı 4


Şamdan

İhtiyacınız olacak: yarım mandalinadan bir bütün kabuğu (mandalini önce yatay olarak ikiye bölerseniz dikkatlice çıkarabilirsiniz), bir kalem, bir ekmek tahtası veya büro bıçağı.

Nasıl yapılır: Mandalinanın yarısını soyun, ardından gelecekteki kalıpları çizin (bebeğiniz bunu yapabilir). Delikleri ön çizimlere göre kesin. İçine bir mum koyun ve sıcak ışığın ve narin kokunun tadını çıkarın.

Mandalina?  - Evet!  Kabuk?  - Evet de!  Mandalina kabuğu pilavının 5 inanılmaz kullanımı 5


Kış gülleri

İhtiyacınız olacak: soyun, şeritler halinde kesin, kürdan.

Nasıl yapılır: Mandalinayı spiral şeklinde soyun. Sonra bir gül goncası haline getirin ve kenarını bir kürdan ile sabitleyin. Bu tür "güller" koniler, ladin dalları ve süslemeler arasındaki bir tabağa serilebilir veya onları kurutup küçük yuvarlak bir vazoda yüzmesine izin verebilirsiniz.

Mandalina?  - Evet!  Kabuk?  - Evet de!  Mandalina kabuğu pilavının 5 inanılmaz kullanımı 6


Mandalina?  - Evet!  Kabuk?  - Evet de!  Mandalina kabuğu pilavının 5 inanılmaz kullanımı 7
,

Aslında, bu kadar sevimli el sanatlarının değeri, bir tatilin ve konforun muhteşem atmosferinde. Ve çocuklarla ortak aktiviteler, sıcaklık ve güzel anılarla kalpte kalacak!


KAYNAK:COSYEVİ



4 yorum:

  1. Ne kadar iç açıcı ve guzeller:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gültencim her kış portakal receli yaparım ama arada bazı kabuklardan güller yıldızlar yapar koyarım dekor amaclı daha önceeden paylasmıstım kendi calısmalarımı

      Sil
  2. Eminim çok da güzel koku veriyordur odaya. Güzel gözüküyor :) Emeğinize sağlık 🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz bu sene mandalina neredeyse hic göremedik memlekette portakal ve mandalin kabuk kokusuna bayılırım

      Sil


GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR! Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum... Google hesabı olmayan arkadaşlar yorumlama biçiminden anonimi işaretleyerek isimlerini bırakıp yorum yapabilirler.