. emekliyim.com - Geri Dönüsümün Merkezi: Mükemmel Yumuşaklık İcin Adım Adım Kumaş Yumuşatıcı Nasıl Yapılır?

5 Şubat 2021 Cuma

Mükemmel Yumuşaklık İcin Adım Adım Kumaş Yumuşatıcı Nasıl Yapılır?

 



Yıllardır tek kullandıgım yumusatıcı ürünüm Yumos/Lilyum. Tek kullandıgım diyorum ya arada bulamadıgım, mecbur kalıp baska ürünler denedigimde oldu. Bu deneyimlerim beni, benim deyimimle mavi yumosuma daha cok bagladı. Bir iki deneyimimimden de bahsedeyim neden bu kadar cok sevdigimden!. Mesela kıslık kaban mont manto gibi kalın giysilerimi yıkadıktan sonra giydigimdeki o harika kokusu ve abartısız haftalarca o kokunun gitmemesi. Yine yorgan battaniye ve havlularda kalan mis kokusu ve yumusaklıgı. Bu aralar biraz zor buluyorum. Herkesmi mavi yumos kullanıyor nedir bilemedim tüm cesitler var benimki yok. Hazırladıgım bu postta dove sabun ile yumusatıcı hazırlanıs videosu var ve ben deneyecegim bakalım. Kendi yumusatıcımı yapacagım.



İster piyasa yumuşatıcısının bittiği zaman için, ister kendi temizlik ürünlerinizi yapmak istiyorsanız, bunu yapmanın basit bir yolunu öğrenmeye değer. Ekonomi, gelir ve kalite isteyenler için harika bir seçenektir. İşte birkaç şekilde kumaş yumuşatıcının nasıl yapılacağı





İçerik dizini:





Yumuşatıcı nasıl yapılır

İSTOCK


Malzemeler

  • Seçtiğiniz 1 bar sabun
  • 2,5 l su
  • 50 ml alkol sirke


Nasıl yapılır

  1. Sabunu ince kıyılmış rende üzerine rendeleyin;
  2. Bir tencereye rendelenmiş sabunu ve 1 litre suyu koyun;
  3. Ateşe alın ve sabun iyice eriyene kadar karıştırın;
  4. Karışımı 3 saat bekletin;
  5. Sertleşince biraz yumuşayana kadar karıştırın;
  6. Daha sonra blendere alın ve 2 dakika karıştırın;
  7. Ardından yumuşatıcı tabanını tavaya geri koyun;
  8. Sirkeyi ekleyin ve iyice karıştırın;
  9. Karıştırırken kalan suyu ekleyin ve yumuşatıcınız yakında hazır olacaktır.

Çok az bileşenle, bu tarif 3 litreye kadar ev yapımı yumuşatıcıyı kolay ve ekonomik bir şekilde verir. Aşağıda, yumuşatıcı yapmanın diğer ipuçları ve yolları var!


Yumuşatıcı yapmanın diğer yolları





Malzemeler ve hazırlama yöntemi değişebilir ve iyi olan şey, yumuşatıcınızın kokusunu ve dokusunu özelleştirip istediğiniz gibi yapabilmenizdir:

3 sabunla yumuşatıcı nasıl yapılır





Yumuşatıcının uzun süre dayanması için yüksek verim isteyenler için bu harika bir seçenektir, bu nedenle tarifi birkaç kez yapmanıza gerek kalmaz. 3 sabun ile 10 litreye kadar yumuşatıcı yapabilirsiniz ve maliyeti çok düşüktür.

2 bileşenli ev yapımı yumuşatıcı nasıl yapılır




Yalnızca sirke ve kalıp sabun kullanan bu yumuşatıcıyı yaparken zamandan ve paradan tasarruf edin. Kremsi, güzel ve 7 litreye kadar verim veriyor. Bir ipucu, yumuşatıcıya renk katmak ve ürününüzü daha da kişiselleştirmek için gıda boyası eklemektir. Oh, bu kıyafetleri lekelemez.

Saç kremi ile yumuşatıcı nasıl yapılır

Saç kremi kullanarak saç kreminizi daha da kremsi ve yumuşak hale getirmeye ne dersiniz? Yapmak için herhangi bir krem ​​veya saç maskesi kullanabilirsiniz ve kokuyu vurgulamanın yanı sıra dokusu da harika. Bu hazırlık modunda hazırlanmak 24 saate kadar sürer, ancak test etmeye değer.

Gliserinli yumuşatıcı nasıl yapılır




Gliserin, yumuşatıcılarda mükemmel bir yumuşatıcıdır. Yalnızca 50 ml gliserin içeren bu yumuşatıcı daha da kremsi ve tutarlıdır. Ateşe verilmesi gerekmez ama kullanılan suyun kaynatılması gerekir. Bu kolay ve pratik tarif ile 5 litre konsantre ve süper yumuşak çamaşır yumuşatıcı yapabilirsiniz.

Mısır nişastası ile yumuşatıcı nasıl yapılır




Bu ev yapımı yumuşatıcı tarifinde, temel bileşenlerin yanı sıra mısır nişastası, kabartma tozu ve biraz market yumuşatıcı kullanacaksınız. Mısır nişastası ile temizliği ve yumuşaklığı arttırmanın yanı sıra hazır yumuşatıcının verimini arttırmak isteyenler için harika bir fikir.

Yumuşatıcı yapmak, süper ekonomik olmasının yanı sıra evde temizlik rutinini kolaylaştıran pratik bir seçenektir. Ayrıca sıvı sabunun nasıl yapıldığını da görün ve bu ürünleri her zaman parmaklarınızın ucunda bulundurun.

Kaynak:DicasDeMulhar/Carol Romani



1 yorum:


GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR! Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum... Google hesabı olmayan arkadaşlar yorumlama biçiminden anonimi işaretleyerek isimlerini bırakıp yorum yapabilirler.