. emekliyim.com - Geri Dönüsümün Merkezi: "Denizin Hediyesi" Boncuk İsi Tekniğini Kullanarak 3 Boyutlu Bir "İstiridye" Kolye Yapıyoruz

24 Şubat 2021 Çarşamba

"Denizin Hediyesi" Boncuk İsi Tekniğini Kullanarak 3 Boyutlu Bir "İstiridye" Kolye Yapıyoruz

 










Zorluk: ortalamanın üstünde

Çalışma süresi: 2 gün

Malzemeler: japon boncukları tono, japon boncukları, toho, swarovski, swarovski, swarovski swarovski, swarovski inciler (swarovski), inciler

Yazara göre. Swarovski ve sw-strazy'den ustalık sınıflarının böylesine harika, güzel ve böyle bir yaz yarışması başladı. Ve elbette geçemedim :) Swarovski, bana öyle geliyor ki, herkes tarafından ya da en azından hemen hemen herkes tarafından seviliyor. Ve ben bir istisna değilim. Bu harika malzemelerle ne kadar güzellik yaratabilirsiniz! Deniz temasını çok seviyorum ve bu nedenle rekabetçi bir ana sınıf için bir ürün fikriyle ilgili hiçbir sorunum olmadı. Fikir kendiliğinden geldi ve hemen :)

Küçük bir yaz 3D kolyesi olan "Denizin Hediyesi" yapımında dikkatinize bir ustalık sınıfı getirdim. Bu eserin icrası çok basit değildir ve çok büyük olmasa da belirli bir boncuklu takı işleme tecrübesi gerektirir. Bu iş benim mutlak bilgi birikimim, fikrim ve gelişimim! Bu, bence, özel bir materyal, çünkü şahsen internette bu tür ustalık sınıflarını görmedim! Öyleyse başlayalım.

Malzemeler:

1. Dikili yapay elmaslar Swarovski 3128 Kristal GSHA 4mm - 26 parça.

2. İnciler Swarovski Parlak Altın İnci 5 mm - 4 adet.

3. Bir inci 1-1,2 mm altın rengi.

4. Boncuk Toho 15, 4 renk: TR-15-22, TR-15-22B, TR-15-22C, TR-15-34.

5. Kahverengi payetler 4-5 mm.

6. Sedefli renkli yumuşak ve ince deri.

7. Altın rengi keçe.

8. Renkli boncuklama iplikleri.

9. Tel 0,4 mm.

10. Şeffaf tutkal ("Moment crystal" kullanıyorum).

11. Makas, pense.

12. Boncuk iğneleri 12 (Pony iğnelerini seviyorum).

swarovski 2016

Swarovski

Swarovski

Kabuk deseni

Bir kağıt parçası üzerine iki yarım kabuk çizin. Bir yarısı diğerinden biraz daha büyük olmalıdır. Kabuğun içinde yer alacak olan bitmiş üründe incinin net bir şekilde görülmesi için bu gereklidir. Yarımların simetrik olduğundan emin olun.

rekabet

Ortaya çıkan kabukları kontur boyunca kesin ve deseni kabuğun "olukları" boyunca kesin.

ana sınıf yarışması

Desenin ortaya çıkan yapraklarını eşit mesafelerde yayıyoruz. Böylece gerekli şekli ve hacmi elde edeceğiz. Görüntüleri keçeye aktarıyoruz.

öğretim materyalleri

Kesmek.

Eğitim

Kabuk çerçevesinin montajı

Yapıyı bir araya getirmek. Teli alıyoruz, 8-10 cm'lik bir parça kesiyoruz ve ikiye büküyoruz. İki "yaprağı" yüz yüze katlayın (aşağıdaki fotoğrafta gösterildiği gibi), teli dikerken kamaları dikin.

boncuk işi

Teli neredeyse kabuğun en kenarına dikiyoruz, tam anlamıyla ulaşamıyoruz, 3-4 mm. Fazla teli keseriz, uçları ilmeklere sardık ve bir iplikle sabitledik.

boncuklar

Diğer tüm takozları aynı şekilde dikiyoruz.

kolye

Ortaya çıkan yapıya bir kabuk şekli veriyoruz.

Şimdi teli yapımızın kenarı boyunca bir kat halinde dikiyoruz. Çalışma sürecinde tele istenilen şekli veriyoruz.

kolye

Bir kez daha, kabuğa dalgalı kenarlarla istenen kubbeli şekli verin.

dekorasyon

Şimdi kabuğumuzu daha da hacimli ve gerçek bir kabuğa daha çok benzetelim.

Bunu yapmak için, kabuk takozlarının şeklini tekrarlayan, sadece biraz daha küçük boyutta olan keçeden ayrıntıları kesin. Ve bu ayrıntıların her biri için bir tane daha, daha da küçük.

boncuk işlemeli dekorasyon

Kabuktaki tüm kesim detaylarını deniyorum.

Dikiş alanını düzleştirmeye çalışarak her ayrıntıya küçük dikişlerle dikin. Önce büyük bir parça dikeriz, sonra üstüne daha küçük bir parça dikeriz.

Aynı şeyi ikinci iş parçası için de yapıyoruz. Bir kabuğun iki yarısını alıyoruz, biri daha, diğeri daha küçük.

Tıpkı gerçek olanlar gibi :)

Bir kabuk işliyoruz

Kabuğun iki yarısını da boncuklar, Swarovski kristalleri, gimp ve payetlerle işlemeye başlayalım.

Hile ile başlayalım. Oluklara dikeceğiz. Pervazın ucunu kabuğun kenarına sabitliyoruz ve bir iplikle, tel çerçevenin geçtiği yerde, oluklar boyunca dikkatlice dikiyoruz. Gimp'in ucunu sabitledikten sonra, onu nazikçe gereriz, ancak kuvvetlice değil, ancak serbest bırakıldığında, bir yay gibi gimbal tekrar yerine düşer ve dönüşleri farklılaşmaz. Dikeceğimiz ipliğin dönüşler arasında kayma ve derinliklerinde saklanma şansı olması için tam olarak geriyoruz :) Bunu şu şekilde dikiyoruz: iğneyi sıyırıcının bir tarafına ön tarafa çıkarıyoruz ve aynı noktaya sadece diğer taraflara yerleştirin. Pervazın üzerinde, dönüşler arasında dikkatlice çekilmesi gereken bir iplik halkası oluşur. Bunu yapmak için, gimp'i biraz gereriz, ipliği dönüşler arasında gerer ve gimbali serbest bırakırız.

Böylece tüm oluklardan geçiyoruz.

Şimdi boncuk zamanı. Kabuğun en kenarını dikiyoruz. 15 numaralı altın boncukların 4 tonu ile çalışacağız. Kabuğun üst ve yan kısımlarını en koyu boncuklarla kesiyoruz ve kamaların ortasını en açık hale getiriyoruz (aşağıdaki fotoğrafta gösterildiği gibi). İğneyi bir dikişle geri dikin.

Kabuğun "kanatlarını" en koyu boncuklarla doldurun.

Ve son olarak, Swarovski yapay elmasları!

Onları her kamanın ortasına dikeceğiz. En geniş kısımda, rhinestones için bir kama ekleyeceğiz, kontrast için :) kahverengi payetler 4-5 mm. Merkezde bir delik olan rhinestones kullandığımız için boncukları dikeceğiz.

Daha sonra, yapay elmasların etrafına boncuklar dikerek yumuşak renk geçişleri yapıyoruz: en dışbükey kısımda daha açık, oluklara daha yakın girintiler daha koyu. Bu, kabuklara görsel olarak daha da hacimli bir şekil verecektir.

Tüm süreç aşağıdaki fotoğrafta ayrıntılı olarak gösterilmektedir :)

Bu yüzden her iki yarıyı da işliyoruz.

Ana karakterimizi - büyük bir inciyi - rahat evine koymanın zamanı geldi. Bunu yapmak için bir parça sedef beyazı veya sütlü deri alın ve üzerine bir inci dikin.

Kabuğun büyük yarısını şeffaf tutkalla sürüyoruz ve cildi inciyle yapıştırıyoruz, böylece incinin kabuğun kenarına daha yakın olmasını sağlıyoruz.

Yapıştırıcı kuruduğunda cildi kabuğun kenarına yakın bir yerde yaklaşık 1 mm kalacak şekilde kesin.

Kenarı işliyoruz

Kenarı Amerikan tarzında dikiyoruz. Bunun nasıl yapılacağının ayrıntılı olarak açıklandığı birçok ana sınıf var. Bu nedenle, bu konu üzerinde ayrıntılı olarak durmayacağım. Aşağıdaki fotoğraf süreci göstermektedir.

Kenarı, önceden işlemeli boncuklu kenarla aynı renk geçişiyle dikeriz.

Ayrıca kabuğun ikinci, daha küçük yarısını deri ile sadece inci olmadan yapıştırıyoruz. Ve ayrıca kenarı dikiyoruz.

Kabuğu toplama zamanı.

İki yarıyı "kanatlı" birbirine katlayıp dikiyoruz. Aynı Amerikan usulüyle diktim.

Kabuğun biraz açık olmasına ihtiyacımız var. Ve sonra ana hazinesini nasıl görebiliriz? !!!! İnci !!!

Kabuğun üst ve alt yarımlar arasında bir ve diğer tarafta kapanmasını önlemek için 5 mm altın Swarovski incileri dikiyoruz.

En sonunda, kabuğun alt yarısına güzellik için iki inci eklemeye karar verdim (bunları aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz :)

Aslında hepsi bu! Kabuk sarkıt şeklinde tasarlanabilir. Bir kamçı örmeye ve ek olarak kesme boncuklar ve Swarovski incileriyle süslemeye karar verdim.

Hepinize sevgili ustalar, zanaatkârlar ve ışığa bakanlara, ustalık sınıfıma gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz! Sabrınız için! Sona ulaşmak için :) Usta dersim oldukça hacimli çıktı :)

Umarım bu materyali ilginç ve faydalı bulursunuz!

Hepinize yaratıcı ilhamlar diliyorum! Sıcaklık, aşk, refah! Mutlu olun ve sevin!

Saygılarımla, Natalia!

Kaynak:HELENA


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR! Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum... Google hesabı olmayan arkadaşlar yorumlama biçiminden anonimi işaretleyerek isimlerini bırakıp yorum yapabilirler.