. emekliyim.com - Geri Dönüsümün Merkezi: "Ottoman Bed" Osmanlı Yatağı Nedir ve Nasıl Kullanılır 😃🙏🛌😴

24 Kasım 2020 Salı

"Ottoman Bed" Osmanlı Yatağı Nedir ve Nasıl Kullanılır 😃🙏🛌😴




Ben yine gezinirken, bir baktım bir sitede Osmanlı yatak (google beni güldürüyor) tanıtımı var. Nedir ki??? osmanlı yatagı diye baktımki baza :D

Hosuma gitti valla, demekki diger milletler bilmezlermis yada kullanmazlarmıs baza sandıklı yataklar. Buzdolabı filan bize gec gelmis amaaa bknz yataklarımız osmanlıdan hahhahahaaa

Gururlandım...



Firstly, what is an ottoman bed? And secondly, how to use them?

So, without further ado, let’s get straight to the deets.

What Is An Ottoman Bed?

İlk olarak, osmanlı yatak nedir? İkincisi, nasıl kullanılır?

Öyleyse, daha fazla uzatmadan, doğrudan olaylara geçelim.




Osmanlı Yatağı Nedir?





We’ll begin our informative guide by answering the most crucial question – “what exactly is an ottoman bed?” Well, it’s a bed that comes with a built-in hidden storage system beneath the mattress. You can access this storage space using the hydraulic lift system, which allows you to lift the top of the bed, either from the foot-end or side.

Unlike regular bed frames, ottoman beds have no empty space underneath them. Instead, their attractive bases feature seamless finishes to enhance the modern aesthetics of your room. What’s more? The built-in storage space helps in decluttering your compact bedroom.

Origin Of Ottoman Beds

Now that you’ve understood the basic concept and design of an ottoman bed, it makes sense to know more about its origin. That being said…


Bilgilendirici rehberimize en önemli soruyu yanıtlayarak başlayacağız - "Osmanlı yatağı tam olarak nedir?" Şey, yatağın altında yerleşik bir gizli depolama sistemi olan bir yatak. Bu saklama alanına, yatağın üst kısmını ayak ucundan veya yandan kaldırmanıza olanak tanıyan hidrolik kaldırma sistemini kullanarak erişebilirsiniz.

Normal yatak çerçevelerinin aksine, osmanlı yataklarının altlarında boşluk yoktur. Bunun yerine çekici tabanları, odanızın modern estetiğini geliştirmek için kusursuz yüzeylere sahiptir. Daha ne? Yerleşik depolama alanı, kompakt yatak odanızın dağınıklığını gidermenize yardımcı olur.

Osmanlı Yataklarının Kökeni

Artık bir osmanlı yatağının temel konseptini ve tasarımını anladığınıza göre, kökeni hakkında daha fazla bilgi edinmek mantıklı. Söyleniyor ki…

A full ottoman is hinged from the headboard. So, when you open the storage space, it raises the foot of your mattress to the ceiling.





    • Half Ottoman


Unlike the previous type, a half ottoman is hinged in the middle of your bed, opening only halfway. You may install drawers in the unopened section to maximize storage in a room with a slanting ceiling.

  1. Side-Opening


These Ottomans open from the side, instead of the foot-end of the bed, allowing you to access the entire storage space from one side. You may consider opting for these beds depending on the placement of the bed and the area around it.


İlginçtir ki, günümüzün çeşitli tarzlarda mevcut olan osmanlı karyolası, Türkiye'deki başlangıcından bu yana uzun bir yol kat etti. Aslında, "osmanlı" teriminin kendisi, menşe yerinden, yani Osmanlı İmparatorluğundan türetilmiştir. Bu, on üçüncü yüzyılda kurulmuş bir yönetici güçtü.

On sekizinci yüzyılın sonunda, tabureler, ahşap sandıklar ve yataklardan oluşan osmanlı mobilyalarının kendine özgü tasarımı son derece popüler hale geldi. Ve o zamandan beri, üreticiler modern ve geleneksel zevklere uygun çarpıcı ifade parçaları oluşturmak için döşemeyi, kaplamaları, renkleri ve saklama alanlarını özelleştiriyorlar.

Osmanlı Yatağının Açılması

Daha önce de belirtildiği gibi, osmanlı yatakları, yerleşik depoya erişmek için yatağın üstünü kolayca açmanıza veya kapatmanıza olanak tanıyan bir gazlı hidrolik kaldırma sistemi kullanır. Bu bölümde, bu tür yatakların iki ana açma mekanizmasını tartışacağız.

  1. Ayak Ucu Açma

Ayak ucu açılır osmanlı, genellikle yatağın tabanının ucundan açılır. Bununla birlikte, ayak ucu açma mekanizmalarına göre iki tip osmanlı yatağı vardır.

    • Tam Osmanlı


Son sözler

Osmanlı yatakları, divanlar gibi çoğu saklama yatağından daha fazla ağırlık yükü ve depolama kapasitesi sunan sağlam bir yapıya sahiptir. Minimum alan gerektirir ve kompakt yatak odalarının dağınıklığını gidermek için kullanılabilir.

Ayrıca, yatak çerçevesi optimum destek ve rahatlık sağlayabilir. Bununla birlikte, sakin ve düzenli bir ortamda dinlendirici bir uykunun tadını çıkarmak istiyorsanız, kaliteli ve hafif bir yatağa yatırım yapmanız gerekecektir.

Özetlemek gerekirse, hiç şüphe yok ki osmanlılar uyumak için rahattır. Ancak bu son derece işlevsel yatağı başka birçok fayda sağlamak için de kullanabilirsiniz. Bu notta şimdi bilgilendirici rehberimizin sonuna geliyoruz.

Bununla, biz de veda edeceğiz. Bir dahaki sefere kadar!




😃🙏🛌😴

Kaynak:  





1 yorum:


GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR! Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum... Google hesabı olmayan arkadaşlar yorumlama biçiminden anonimi işaretleyerek isimlerini bırakıp yorum yapabilirler.