. emekliyim.com - Geri Dönüsümün Merkezi: Hayata Bakış Açınızı Değiştirecek En Büyüleyici On Belgesel

22 Kasım 2020 Pazar

Hayata Bakış Açınızı Değiştirecek En Büyüleyici On Belgesel

BrightSide arada bir bakındıgım bir web sayfası, güzel bilgiler ögreniyorum dogrusu. Bu geceki gezintimde Belgeseller ile ilgili bu paylasıma denk geldim, ne izlesem diye bakarken; baktım birini defalarca izlemisim!!! Sasırdım gururlandım keyiflendim ve aynen kopileyip getirdim blogevime. Aralarında not aldıgım kesin izleneceklerde var. Ama sizler bir bakın bakalım bu izlenmesi gereken on belgesel icinde benim defalarca izledigim hangisi??? İyi Seyirler...


******

Belgeseller, onları yapanlara büyük servet getirmez. Ne abartılı özel efektleri ne de çarpıcı oyunculuk performansları için izleniyorlar. Bununla birlikte, canlılıkları, uygunlukları ve doğruluklarıyla dikkatinizi çekme yetenekleri nedeniyle sevilirler ve değerlenirler.


Exit Through the Gift Shop

Hayata bakış açınızı değiştirecek en büyüleyici on belgesel

Bir süredir dokümanları izlemiyor musunuz? Sanatı en son ne zaman düşündüğünü hatırlayamıyor musun? Modern sanatı 'anlamıyor musunuz? Sürekli olarak kimlerin onunla ilgilenebileceğini merak mı ediyorsunuz? Banksy rehberiniz olacak.




 

Home

Hayata bakış açınızı değiştirecek en büyüleyici on belgesel

Film, gezegenimizin ne kadar şaşırtıcı derecede güzel olduğunu gösteriyor. İnsan faaliyetlerinin neden olduğu korkunç yıkımı gösteriyor. Dünya, endüstriyel üretimin, savaşların ve ekolojik felaketlerin yol açtığı yaralardan dolayı acı çekiyor. 'Ana Sayfa', Dünya'nın sorunlarının birbiriyle nasıl bağlantılı olduğunun bir tasviridir. Bize dünyamızdaki gerçek durum hakkındaki çirkin gerçeği anlatıyor. Filmin 36 ülkede yasaklanmasının nedeni bu olabilir. 

Fed Up

Hayata bakış açınızı değiştirecek en büyüleyici on belgesel

Yemek konusunda gerçekçi olma zamanı. Bugün yediklerimiz, atalarımızın yediklerinden kesinlikle farklı. Obezite, kötü sağlık ve önceki neslin daha uzun bir yaşam sürmesinin nedeniyle ilgili tatsız gerçeği göreceksiniz. 'Bıkmış', yiyeceğe karşı tutumunuzu sonsuza kadar değiştirecek.   

Zeitgeist

Hayata bakış açınızı değiştirecek en büyüleyici on belgesel

'Zeitgeist', anlatılacak olağanüstü hikayesi olan başka bir doktor değil. Yeni bir tür devrimci film, dünya algınızı değiştirmeyebilir, ama kesinlikle merak uyandıracak. Film din, siyaset, kitle iletişim araçları ve finansın dayattığı kitle kontrolü meselesini gündeme getiriyor. Başka bir deyişle, en uygunsuz gerçeği söylüyor.

 

Are We Alone: NASA's Unexplained Files

Hayata bakış açınızı değiştirecek en büyüleyici on belgesel

Bu belgesel, NASA'nın kendi arşivlerinden benzersiz fotoğraflar ve anlık görüntüler içeriyor. Evrende yalnız olup olmadığımıza dair bu ebedi soruyu yanıtlayacaklar veya en azından bizi biraz daha yaklaştıracaklar.


Journey to the Edge of the Universe

Hayata bakış açınızı değiştirecek en büyüleyici on belgesel

Bu yolculuk, yeni yıldızların nerede doğduğunu görmek için bize kozmik toz bulutlarının çok ötesine bakma fırsatı vererek, evrenin temel sütunlarına bir göz atmak için bizi yaşamın kökenlerine geri götürüyor. Bu devasa nesneler evrene ışık getiriyor ve belki ona yeni bir hayat veriyor ...  

¡Vivan las Antipodas! 

Hayata bakış açınızı değiştirecek en büyüleyici on belgesel

Bir zamanlar ... Ödüllü belgesel yapımcısı Victor Kossakovsky Arjantin'i ziyaret etti. Bir nehrin üzerindeki bir köprünün ortasında durdu ve şöyle düşündü: "Arjantin'deki Entre Rios ile Çin metropolü Şangay arasındaki en kısa yol ne olurdu?" Cevap basit: Dünyanın merkezinden geçen düz bir çizgi, çünkü iki yer antipottur - dünya yüzeyinde tam zıt noktalarda bulunurlar. Diğer tarafta orada neler oluyor? Gezegenin bu noktasında bizi neler bekliyor? Fikir, antipotların, muhalefetiyle birleşerek efsanevi olarak bağlantılı görünmesidir


.

CM101MMXI Fundamentals        ( CM101MMXI Temelleri)

Hayata bakış açınızı değiştirecek en büyüleyici on belgesel

An unforgettable performance from a Turkish stand-up comedian Cem Yilmaz. He talks about the funny little details of everyday life, the simple things that make people laugh. Yilmaz captures the audience with his hilarious stories about relationships, people's struggle with technology and professional life. He shows that both a delivery of food and a funeral can be equally amusing when looked at from a different perspective. His positive attitude will simply make your day!


Türk stand-up komedyeni Cem Yılmaz'dan unutulmaz bir performans. Günlük hayatın komik küçük ayrıntılarından, insanları güldüren basit şeylerden bahsediyor. Yılmaz, ilişkiler, insanların teknoloji ile mücadelesi ve profesyonel yaşamla ilgili eğlenceli hikayeleriyle izleyiciyi büyülüyor. Farklı bir perspektiften bakıldığında hem yiyecek dağıtımının hem de bir cenazenin eşit derecede eğlenceli olabileceğini gösteriyor. Olumlu tutumu sadece gününüzü güzelleştirecek!



The Human Experiment

Hayata bakış açınızı değiştirecek en büyüleyici on belgesel

Binlerce insan, binlerce bilim adamı ve tek bir amaç. Duygu, kelimeler ve algı. Tek bir kelime bir kişiyi bilinçaltında ne kadar etkileyebilir? Tek bir düşünce hayatımızda hangi rolü oynar? Bir kelimenin kendine özgü enerjisi var mı? "İnsan Deneyi", kendimiz hakkında yeni bir anlayış kazanmamıza yardımcı olmayı amaçlamaktadır.


Life In A Day

Hayata bakış açınızı değiştirecek en büyüleyici on belgesel

Bir gün 192 millet ve şu üç soru: “Neyi seviyorsun? Neden korkarsın?" ve "Cebinde ne var?" Bunlar, şimdiye kadar yapılmış ilk kitle kaynaklı belgeselin malzemeleriydi. Dünyanın her yerinden binlerce insan hayatlarını kaydetti. Kalplerini açtılar, hayallerini ortaya çıkardılar ve tüm dünyanın görmesi için ceplerini açtılar. Ve tüm bu dünya biziz. Hepimizin ne kadar benzer olduğumuzu öğrenince şaşıracaksınız.


Kaynak; BrightSide



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR! Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum... Google hesabı olmayan arkadaşlar yorumlama biçiminden anonimi işaretleyerek isimlerini bırakıp yorum yapabilirler.