. emekliyim.com - Geri Dönüsümün Merkezi: Bir Ağaca Sıkışan Mumyalanmış Köpek

5 Kasım 2020 Perşembe

Bir Ağaca Sıkışan Mumyalanmış Köpek

 





Ağaç kesenlerin ağaç keserken karşılaşmayı beklediği bazı şeyler var. Kuş yuvaları ve dallara sıkışmış bazı şeyler gibi.Ancak bir ağacın ortasındaki mumyalanmış bir köpek değil.

Georgia Kraft Corp.'tan bir ağaç kesme ekibinin 1980'lerde bir ağacı keserken bulduğu şey tam olarak buydu .

Tomrukçular, çok sıradışı bir manzara bulduklarında, güney Georgia'da bir kestane meşe korusu üzerinde çalışıyorlardı.

Mumyalanmış Köpek








Stuckie, ağaç kesiciler onu 1980'de bulmadan önce muhtemelen 20 yıl boyunca ağaçta kaldı.

Ağacın tepesini kestikten ve onu nakliye için bir kamyona yükledikten sonra, ekibin bir üyesi içi boş gövdeye baktı. İçeride, bir köpeğin mükemmel mumyalanmış kalıntılarını buldu, ona baktı, hayatta kalma mücadelesinde dişleri hala açıktı.

Karkas üzerinde çalışan uzmanlar, yavrunun büyük olasılıkla 1960'lardan kalma, sincap gibi bir şeyi köklerindeki bir delikten ve içi boş ağacın ortasından kovalayan bir av köpeği olduğu sonucuna vardı.

Köpek ne kadar yükseğe çıkarsa ağaç o kadar daraldı. Uzmanlar, köpeğin pençelerinin konumundan, kendisini etkin bir şekilde içeri girene kadar tırmanmaya devam ettiğine inanıyor. Geri dönemedi, köpek öldü.

Ancak mükemmel koşullar nedeniyle ölmüş olmasına rağmen cürüyüp gitmedi.


Normalde, vahşi doğada ölen bir köpek çürümeye kapılır ve diğer avcılar tarafından yenilirdi. Bununla birlikte, köpek bir ağacın içinde öldüğü için, diğer hayvanların ona ulaşması pek mümkün değildi - ve vücudun yüksekliği nedeniyle, diğer hayvanların da kokusunu alması pek olası değildi.

Ek olarak, köpeğin içine girdiği ağaç türü, kendisini doğal mumyalama süreci için benzersiz bir nitelik taşıyordu. Kestane meşesi, hayvan postlarını çürümemeleri için tedavi etmek için tahnitçilik ve tabaklama işlemlerinde kullanılan tanenleri içerir. Ağacın içindeki tanenler köpeğe sızdı ve içeride çürümesini engelledi.


Gövde içindeki kuru ortam da elementlerden korunma sağlıyor ve karkastaki nemi emiyordu. Tabandan ağaca emilen hava, bir tür vakum etkisi yaratarak kurutma sürecine daha da katkıda bulundu.

Mumyalanmış yavruyu bulduktan sonra, ağaç kesiciler, dünyadaki ender manzarayı göstermek için onu bir müzeye götürmeye karar verdiler. Şimdi sevgiyle "Stuckie" olarak adlandırılan köpek, Güney Orman Dünyası müzesinde yaşıyor, hala odunsu mezarının içinde ve dünyanın görmesi için sergileniyor.


Kaynak:AllThatsInterestingCom




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR! Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum... Google hesabı olmayan arkadaşlar yorumlama biçiminden anonimi işaretleyerek isimlerini bırakıp yorum yapabilirler.