Ne yazıkki pasta kek yapma isinde cok beceriksiz ve yeteneksizim. Bizim ailenin bu konuda en yeteneklisi Nesrin yani Mutfak Gülümüz
İstanbul'da oldugum sürec ablamın torunları Zeynep ve Duru'nun dogum günlerine denk geldi
Hep beraber mutfaga dalınıldı ve ailecek güzel isler yapıldı
Fekaaatt neso ve ben seker hamuru ile doğum günü pasta işinide üstlendik
Seker hamuru isinde iki acemi bu iki pastayı cıkarttıkk koyduk ortaya
Elimizdeki malzemeler yetersizdi özellikle kalıp kesme cıkarma malzemesi şart bunu kesinlikle anladık. Dogrusu seker hamuru ile calısmak cok keyifli. Basta tas gibi sert hamuru nasıl sekle sokacagız zorlandık ama biraz nisasta veya pudra sekeri cok ise yarıyor bizim gibi acemilere bu püf noktası olsun
Üstelik sunuda söylemeden gecemeyecegim dostlar; bizler kek yapmadık hazır pastaban altları ile yaptık pastlarımızı üzerlerine seker hamuru calıstık araya kendi kremamızı yaptık sadece
Duru'nun pastası tamamen kendi süslememiz ama Zeynep illakii Frozen (prensesin adını unuttum ehh genclik iste) olacak deyince onu siparis ile sadece resim kısmını hallettik
Sunu ögrendimki güzel bir pasta yapmak icin evde kesin seker hamuru bulundurmalıyız :)
Sevgilerimle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR! Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum... Google hesabı olmayan arkadaşlar yorumlama biçiminden anonimi işaretleyerek isimlerini bırakıp yorum yapabilirler.