. emekliyim.com - Geri Dönüsümün Merkezi

23 Ağustos 2015 Pazar

MİSAFİRİM VARDI...











Önnce mutfagıma şöyle bir süzüldü nazlı nazlı sonra vazgecti geri çıktı ve balkonumda bir saate yakın kaldı. Beslemek istedim ama uzun süre uçmayınca, kanadı kolu kırıktır yaa aşağı düşerse korkusu yaşadım. Sonunda Belediyemizden yardım istedim on dakika gibi kısa bir sürede iki genç geldi ama onlar bu güzel güvercinden daha ürkekti dogrusu kacırdılar ve bu güzel yaratık çatıya uctu. Çatıya gittiler peşinden fakat yan blogun çatısına uçmuş garibim. Aslında yaralı olmadıgına sevindimde acaba ordan evini bulup gidebildimi merak ettim
Bu vesile ile Kastamonu Belediyemizin ilgi ve desteginede tesekkür ediyorum

6 Ağustos 2015 Perşembe

SEBZE İLE YAPILAN 3 İLGİNÇ TATLI TARİFİ

1. Dereotlu Kabaklı Muffin Tarifi
Malzemeler:
425 gr un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
130 gr tereyağı
70 gr toz şeker
3 adet yumurta
250 ml yoğurt
4-5 yemek kaşığı süt
1 adet büyük boy kabak
1/2 su bardağı ufalanmış lor peyniri
1/2 demet dereotu
1396310400-6e2e238bf4e4a09ce79001fd399fa79c
Tarifin ardından, yapılışını öğrenmek için tıklayın!
2. Mor Kek Tarifi ( Kırmızı lahanalı kek)
Bu kendiliğinden şekerli tatlı iyi miktarda protein içerir ve tam bir göz şölenidir. Bol şekerli tatlı seviyorsanız hamura şeker ilave edebilirsiniz.
Malzemeler:
Kek için:
2 bardak rendelenmiş/doğranmış kırmızı lahana
½ bardak yulaf
1 yumurta
½ bardak elma püresi
1 çay kaşığı tarçın
Süslemesi için:
¼ bardak krem peynir ( isteğe göre light olabilir)
½ bardak yoğurt   1396310400-73fe2d9ec7d692963966b3c58be66915
Yapılışı:
Fırını önceden 230 derecede ısıtın. Kırmızı lahana ve yulafı iri kum tanesi büyüklüğünde kalana kadar mikserde çekin. Üzerine yumurtayı, elma püresini ve tarçını ekleyip iyice karıştırın. Oluşan hamuru fırın tepsisine koyun ve 30 dakika boyunca pişirin. İyice pişmiş olup olmadığını kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Eğer kürdanı batırıp çıkardığınızda üzerine bir şey yapışmamışsa kekiniz olmuş demektir!Keki ılıyana kadar bekletin. Bu sırada krem peynir ve yogurt bir kapta karıştırıp dolaba kaldırın. Kek ılıyınca üzerini oluşan bu karışımla süsleyin. İşte kekiniz hazır.
3. Patlıcanlı Brownie
Yağı patlıcanla değiştirmek size garip gelebilir  ama bu harika patlıcanlı brownie tarifini uygulayınca hiç de kötü bir fikir olmadığını göreceksiniz.
Malzemeler:
2 küçük patlıcan, soyulmuş ve üst kısmı kesilmiş
300 gram küçük parçalara ayrılmış siyah çikolata
1 bardak bal
3 yumurta
3 buçuk bardak kakao
¼ bardak un
2 çay kaşığı kabartma tozu
¼ çay kaşığı tuz       1396310400-5e8ef1243d7879e2eb8011abc45517ed
 Yapılışı:
Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdı koyun. Çatal yardımıyla patlıcanları delin ve bir tabağa koyun. Tabağı 8 dakika boyunca mikrodalgada yüksek derecede pişirin ( fırında patlıcanlar yumuşayana kadar pişirilebilir). 30 dakika boyunca soğumaya bırakın. Çikolataları da aynı şekilde bir kasede mikrodalgaya ya da fırına eriyene kadar pişecek şekilde koyun ( mikrodalgada 20-30 saniye arası, en yüksek derecede). Büyük bir kapta patlıcanları ve erimiş çikolatayı iyice karışındaya kadar ezin. Başka bir kapta bal, kakao, un ve yumurtaları karıştırın. Bu kaba patlıcan karışımını ekleyin ve iyice karıştırın. Oluşan hamuru fırın tepsisine koyun ve fırına yerleştirin. 40-50 dk pişirdikten sonra soğumaya bırakın. Patlıcanlı brownie hazır, afiyet olsun!
Tatlı ve tuzlunun bir arada harmanlandığı leziz tarifler bunlarla sınırlı değil elbette. Farklı yemek tarifleri arayanlardansanız MigrosTV mutfağına da bekleriz. Sürprizlerimize hazır olun! :)

Migros TV