. emekliyim.com - Geri Dönüsümün Merkezi

20 Haziran 2015 Cumartesi

KAĞIT VAZO VE KREPON KAĞIDI ÇİÇEK YAPIMI

DIY Güzel Kağıt Vazo ve Mor Çiçekler | iCreativeIdeas.com

Kozalaklar İle Cicek Yapımı







Huş ve çam kozalağı Noel süsleri yapmak için malzemeler

Noel süsleri yapmak için çam kozalaklarından çiçekleri keskin bir parça ile kesin

Bu el yapımı Noel süsleri için çam kozalaklarından minik ahşap çiçekler yapın

Bu öğretici ile DIY için kolay ev yapımı ahşap çam kozalağı Noel süsleri












SÖKÜNTÜ YÜN DÜZELTME

Reglan Kol Nasıl Örülür (Kesilir)

Güzel Raglan

Домоседка





19 Haziran 2015 Cuma

Sosisli Rulo Börek


SOSİSLİ RULO BÖREK

bora 012

Hemen hemen tüm çocuklu evlerde yapılan ve bilinen sosisli rulo börek, bu tarif ile daha lezzetli oluyor. Tarif eski sofra dergilerinden birinden alıntı. Ancak benim dergi sayfalarını kopararak klasörleme alışkanlığım yüzünden tarih ve sayı veremiyorum. Ölçüler sadece bir adet yufkaya göre verilmiştir. Yufka adeti arttıkça malzemelerde ona göre artırılabilir. Bu böreği diğerlerinden ayıran başlıca özellik kızartılmadan önce bir gece buzdolabında bekletilmesi.


Malzemeler;

*1 adet yufka ( Mümkün olduğunca günlük ve ince yufkaları tercih edin. Bunun için marketlerden değilde, hani şu sokak aralarında kalan tek tük yufkacılardan almanızı tavsiye ederim. )
*4 adet uzun sosis
*1 adet yumurta
*2 çorba kaşığı yoğurt
*Kızarmak için zeytinyağı veya sıvıyağ.

Hazırlanışı;

1.Önce yumurta ile yoğurdu güzelce çırpın.
2.Yufkayı tezgaha yayın. Fırça yardımıyla yoğurt ve yumurta karışımının yarısını yufkaya fırça yardımı ile sürün.
3.Yufkanın tam orta kısmına sosisleri uç uca gelecek şekilde uzunlamasına yerleştirin.
4.Yufkanın bir yarısını, sosilerin üzerinden doğru diğer yarısı üzerine katlayın. Yufka tam yarım daire şeklinde olacak.
5.Yufkanın katladığınız kısmına kalan yumurta ve yoğurt karışımından sürdükten sonra, mümkün olduğunca sıkı bir şekilde, sosilerle beraber yufkayı yuvarlayarak rulo yapın. Ruloya sosilerinde olduğu düz kenardan başlayın.
6.Hazırladığınız ruloyu keskin bir bıçakla ikiye ayırın ve bir tepsiye yerleştirdikten sonra buzdolabında bir gece bekletin.
7. Servisten hemen önce ruloları bir parmak genişliğinde dilimleyin ve kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
8. Dilerseniz benim yaptığım gibi çöp şişlere saplayarak da servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.



bora 014



TESEKKÜRLERİMLE...UFUK MUTFAKTA