. emekliyim.com - Geri Dönüsümün Merkezi

8 Nisan 2015 Çarşamba

ŞİŞ ÖRGÜ FULAR ÖRNEĞİ

DIY Headbands with Fake Braids

THANK YOU DOMİHOBBY

TIĞ ÖRGÜ FULAR ÖRNEĞİ

5 Nisan 2015 Pazar

BAYAT EKMEKLERDEN YAPILAN MANTI TARİFİ

Bayat ekmek mantısı tarifi
İster yoğurtlu ister sade olarak tüketebileceğiniz çıtır çıtır bir lezzet!

Bayat ekmek mantısı tarifi :

  • 1 adet bayat ekmek
  • 3-4 dilim kurumuş ekmek
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay tabağı kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sıvı yağ (kızartmak için)
  • Sarımsaklı yoğurt (üzeri için)

Bayat ekmek mantısı tarifi hazırlanışı:

  • Bayat ekmeği akan suya tutup hafifçe nemlendirin, çok ıslatmayın.
  • Bayat ekmekleri yoğurma kabımıza alıp elinizle parça parça yapın.
  • 3-4 dilim kuru ekmeği galeta unu gibi robotta incecik çekin.
  • Bayat ekmekleri iyice yoğurduktan ve hamur haline getirdikten sonra yumurtayı kırın ve baharatları zevkinize göre atın.
  • Kıymayı da ekleyerek karıştırın ve çıtırlık vermesi için galeta ununu ilave edin (Soğanlı olacaksa galeta ununa gerek yok).
  • Hamur tamamen hazır olduğunda bir kase su alın ve elinizi ıslatarak top top köftecikler yapın.
  • Eğer kızartmak istemiyorsanız bir kuru soğanı yağda soteleyip kıymayı da kavurarak az domates ilavesi ile pişirip ekmek hamuruna ilave edin.
  • Bu şekilde yoğurup kızartmadan da köfteler yapabilirsiniz.
  • Hazırladığınız köfteleri kızgın yağda kızartarak havlu kağıt serili tabağa alın.
  • İçlerini çekmeleri için tavanızı ara ara sallayarak kızartın.
  • Servis zamanı sarımsaklı yoğurt hazırlayıp üzerine kırmızı biberli yağ gezdirin.
  • Çıtır çıtır, ister sade ister yoğurtlu yenebilecek bayat ekmek mantıları hazır!

TESEKKÜRLER HÜRRİYET AİLEM

KAKAOLU ALMAN KURABİYESİ TARİFİ

Kakaolu Alman kurabiyesi tarifi
Almanlara özgü bu leziz kurabiye tarifinin tadı uzun süre damaklarınızdan silinmeyecek.

Kakaolu Alman kurabiyesi tarif:

  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 115 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
  • 125 gr. toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
Üstü için
  • 1 yumurtanın beyazı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Kakaolu Alman kurabiyesi tarifi hazırlanışı:

  • Mikserde margarin, toz şeker ve yumurtayı çırpın.
  • Un, kakao ve tuz ekleyip sert bir hamur tutun.
  • Hamuru streç kağıda sarıp 1 saat buzdolabında bekletin.
  • Hamurdan 28 adet yuvarlak beze yapın.
  • Her bir bezeyi bir karış uzunluğunda şekil verin.
  • Yumurta akı ve toz şekeri karıştırıp kurabiyelerin üstüne sürün.
  • 180 derecelik fırında 10-12 dakika pişirin.







TESEKKÜRLER HÜRRİYET AİLEM :)

SEBZE DOĞRAYICI İLE PUDİNG DOLGULU KURABİYE

Sebze doğrayıcı ile kurabiye

MALZEMELER...

Hamur için;


125 gr yumuşamış tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 pk vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yeterince un 


Şekil için; 


Tırtıklı patates soyacağı 


İçi;


1,5 bardak süt
1 pk antep fıstıklı puding
1 çay bardağı antep fıstık içi 


Önce pudingi 1,5 su bardağı ile pişirelim. Yoğun bir kıvam istiyoruz ki pişerken kurabiyeden akmasın. Soğuyunca içine çekilmiş antep fıstık içi ilave edin. Dilerseniz başka çeşit aromalı pudinglerde yapabilirsiniz. 


Hamur malzemeleriyle çok sert olmayan bir kurabiye hamuru yapın. Yumuşak olursa kalıptan çıkmaz , çok sert olursa pişerken çatlar, 
oyüzden kıvam önemli. Hamuru 5-10 dk dinlendirdikten sonra ceviz kadar parçalar yuvarlayın ve aparatın üzerine eşit yaydırarak daire şekli yapın.Ortasına dolu dolu 1 çay kaşığı pudingli içi koyun . Dikkatlice tırtıkları bozulmadan yuvarlayın , kenar kısımlarını da birleştirerek kapatın. Birleşim kısmı alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin ve 15 dk kadar üzeri beyaz kalacak şekilde orta hararette pişirin .

Sebze doğrayıcı ile kurabiye