THANK YOU DOMİHOBBY
8 Nisan 2015 Çarşamba
ŞİŞ ÖRGÜ FULAR ÖRNEĞİ
EskiYenileme, GeriDönüsüm, Dikis, TakıTasarım, ATATÜRK, FENERBAHCE,
Müzik, KitapOkumak, Gezi,
TIĞ ÖRGÜ FULAR ÖRNEĞİ
EskiYenileme, GeriDönüsüm, Dikis, TakıTasarım, ATATÜRK, FENERBAHCE,
Müzik, KitapOkumak, Gezi,
5 Nisan 2015 Pazar
BAYAT EKMEKLERDEN YAPILAN MANTI TARİFİ
“
İster yoğurtlu ister sade olarak tüketebileceğiniz çıtır çıtır bir lezzet!
”
Bayat ekmek mantısı tarifi :
- 1 adet bayat ekmek
- 3-4 dilim kurumuş ekmek
- 1 adet yumurta
- 1 çay tabağı kıyma
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sıvı yağ (kızartmak için)
- Sarımsaklı yoğurt (üzeri için)
Bayat ekmek mantısı tarifi hazırlanışı:
- Bayat ekmeği akan suya tutup hafifçe nemlendirin, çok ıslatmayın.
- Bayat ekmekleri yoğurma kabımıza alıp elinizle parça parça yapın.
- 3-4 dilim kuru ekmeği galeta unu gibi robotta incecik çekin.
- Bayat ekmekleri iyice yoğurduktan ve hamur haline getirdikten sonra yumurtayı kırın ve baharatları zevkinize göre atın.
- Kıymayı da ekleyerek karıştırın ve çıtırlık vermesi için galeta ununu ilave edin (Soğanlı olacaksa galeta ununa gerek yok).
- Hamur tamamen hazır olduğunda bir kase su alın ve elinizi ıslatarak top top köftecikler yapın.
- Eğer kızartmak istemiyorsanız bir kuru soğanı yağda soteleyip kıymayı da kavurarak az domates ilavesi ile pişirip ekmek hamuruna ilave edin.
- Bu şekilde yoğurup kızartmadan da köfteler yapabilirsiniz.
- Hazırladığınız köfteleri kızgın yağda kızartarak havlu kağıt serili tabağa alın.
- İçlerini çekmeleri için tavanızı ara ara sallayarak kızartın.
- Servis zamanı sarımsaklı yoğurt hazırlayıp üzerine kırmızı biberli yağ gezdirin.
- Çıtır çıtır, ister sade ister yoğurtlu yenebilecek bayat ekmek mantıları hazır!
TESEKKÜRLER HÜRRİYET AİLEM
Etiketler:
YEMEK TARİFİ
EskiYenileme, GeriDönüsüm, Dikis, TakıTasarım, ATATÜRK, FENERBAHCE,
Müzik, KitapOkumak, Gezi,
KAKAOLU ALMAN KURABİYESİ TARİFİ
“
Almanlara özgü bu leziz kurabiye tarifinin tadı uzun süre damaklarınızdan silinmeyecek.
”
Kakaolu Alman kurabiyesi tarif:
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 115 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
- 125 gr. toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tutam tuz
Üstü için
- 1 yumurtanın beyazı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Kakaolu Alman kurabiyesi tarifi hazırlanışı:
- Mikserde margarin, toz şeker ve yumurtayı çırpın.
- Un, kakao ve tuz ekleyip sert bir hamur tutun.
- Hamuru streç kağıda sarıp 1 saat buzdolabında bekletin.
- Hamurdan 28 adet yuvarlak beze yapın.
- Her bir bezeyi bir karış uzunluğunda şekil verin.
- Yumurta akı ve toz şekeri karıştırıp kurabiyelerin üstüne sürün.
- 180 derecelik fırında 10-12 dakika pişirin.
TESEKKÜRLER HÜRRİYET AİLEM :)
Etiketler:
KURABİYE TARİFİ
EskiYenileme, GeriDönüsüm, Dikis, TakıTasarım, ATATÜRK, FENERBAHCE,
Müzik, KitapOkumak, Gezi,
SEBZE DOĞRAYICI İLE PUDİNG DOLGULU KURABİYE
MALZEMELER...
Hamur için;
125 gr yumuşamış tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 pk vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yeterince un
Şekil için;
Tırtıklı patates soyacağı
İçi;
1,5 bardak süt
1 pk antep fıstıklı puding
1 çay bardağı antep fıstık içi
Önce pudingi 1,5 su bardağı ile pişirelim. Yoğun bir kıvam istiyoruz ki pişerken kurabiyeden akmasın. Soğuyunca içine çekilmiş antep fıstık içi ilave edin. Dilerseniz başka çeşit aromalı pudinglerde yapabilirsiniz.
Hamur malzemeleriyle çok sert olmayan bir kurabiye hamuru yapın. Yumuşak olursa kalıptan çıkmaz , çok sert olursa pişerken çatlar, oyüzden kıvam önemli. Hamuru 5-10 dk dinlendirdikten sonra ceviz kadar parçalar yuvarlayın ve aparatın üzerine eşit yaydırarak daire şekli yapın.Ortasına dolu dolu 1 çay kaşığı pudingli içi koyun . Dikkatlice tırtıkları bozulmadan yuvarlayın , kenar kısımlarını da birleştirerek kapatın. Birleşim kısmı alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin ve 15 dk kadar üzeri beyaz kalacak şekilde orta hararette pişirin .
Hamur için;
125 gr yumuşamış tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 pk vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yeterince un
Şekil için;
Tırtıklı patates soyacağı
İçi;
1,5 bardak süt
1 pk antep fıstıklı puding
1 çay bardağı antep fıstık içi
Önce pudingi 1,5 su bardağı ile pişirelim. Yoğun bir kıvam istiyoruz ki pişerken kurabiyeden akmasın. Soğuyunca içine çekilmiş antep fıstık içi ilave edin. Dilerseniz başka çeşit aromalı pudinglerde yapabilirsiniz.
Hamur malzemeleriyle çok sert olmayan bir kurabiye hamuru yapın. Yumuşak olursa kalıptan çıkmaz , çok sert olursa pişerken çatlar, oyüzden kıvam önemli. Hamuru 5-10 dk dinlendirdikten sonra ceviz kadar parçalar yuvarlayın ve aparatın üzerine eşit yaydırarak daire şekli yapın.Ortasına dolu dolu 1 çay kaşığı pudingli içi koyun . Dikkatlice tırtıkları bozulmadan yuvarlayın , kenar kısımlarını da birleştirerek kapatın. Birleşim kısmı alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin ve 15 dk kadar üzeri beyaz kalacak şekilde orta hararette pişirin .
Etiketler:
KURABİYE TARİFİ
EskiYenileme, GeriDönüsüm, Dikis, TakıTasarım, ATATÜRK, FENERBAHCE,
Müzik, KitapOkumak, Gezi,
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
Etiketler
NilyHoby
Dıy
DANTEL
EskiYenileme
Recycling
TAKI TASARIM
ileridönüsüm
HAKKIMDA...
Dikis
ÇANTA
Handmade
Homedecor
upcycling
Dekorasyon
KısaBilgiler
AKSESUAR
HosumaGidenler
OBJEKTİFİMDEN
Elyapımı
knitting
Yasam
Tarif
PratikTarifler
ÇİÇEK
MUTFAK
ATATÜRK
Gazi Mustafa Kemal Atatürk
AYAKKABI
Tığ
Ben'den
yenileme
Lace
Canta
Recipe
jüt sicim halat urgan
Jeans
Makrome
PüfNoktası
Bitki
FENERBAHÇE CUMHURİYETİ
Kot
sewing
EvBahce
FİLKETE
Ahsap
Bahce
Before/After
ElSanatları
FASHION
FarklıTasarımlar
Filkete
Nostalji Kösesi
tıg
#Atatürk
Bebek
RUNNER
Tunusİsi
Vintage
afgan
bakım önerileri
ipucları
mum
video