Bayat ekmek mantısı tarifi :
- 1 adet bayat ekmek
- 3-4 dilim kurumuş ekmek
- 1 adet yumurta
- 1 çay tabağı kıyma
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sıvı yağ (kızartmak için)
- Sarımsaklı yoğurt (üzeri için)
Bayat ekmek mantısı tarifi hazırlanışı:
- Bayat ekmeği akan suya tutup hafifçe nemlendirin, çok ıslatmayın.
- Bayat ekmekleri yoğurma kabımıza alıp elinizle parça parça yapın.
- 3-4 dilim kuru ekmeği galeta unu gibi robotta incecik çekin.
- Bayat ekmekleri iyice yoğurduktan ve hamur haline getirdikten sonra yumurtayı kırın ve baharatları zevkinize göre atın.
- Kıymayı da ekleyerek karıştırın ve çıtırlık vermesi için galeta ununu ilave edin (Soğanlı olacaksa galeta ununa gerek yok).
- Hamur tamamen hazır olduğunda bir kase su alın ve elinizi ıslatarak top top köftecikler yapın.
- Eğer kızartmak istemiyorsanız bir kuru soğanı yağda soteleyip kıymayı da kavurarak az domates ilavesi ile pişirip ekmek hamuruna ilave edin.
- Bu şekilde yoğurup kızartmadan da köfteler yapabilirsiniz.
- Hazırladığınız köfteleri kızgın yağda kızartarak havlu kağıt serili tabağa alın.
- İçlerini çekmeleri için tavanızı ara ara sallayarak kızartın.
- Servis zamanı sarımsaklı yoğurt hazırlayıp üzerine kırmızı biberli yağ gezdirin.
- Çıtır çıtır, ister sade ister yoğurtlu yenebilecek bayat ekmek mantıları hazır!
TESEKKÜRLER HÜRRİYET AİLEM
Oooooo...Yemek.....Süperrrr :)
YanıtlaSil