Sayfalar

5 Nisan 2015 Pazar

BAYAT EKMEKLERDEN YAPILAN MANTI TARİFİ

Bayat ekmek mantısı tarifi
İster yoğurtlu ister sade olarak tüketebileceğiniz çıtır çıtır bir lezzet!

Bayat ekmek mantısı tarifi :

  • 1 adet bayat ekmek
  • 3-4 dilim kurumuş ekmek
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay tabağı kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sıvı yağ (kızartmak için)
  • Sarımsaklı yoğurt (üzeri için)

Bayat ekmek mantısı tarifi hazırlanışı:

  • Bayat ekmeği akan suya tutup hafifçe nemlendirin, çok ıslatmayın.
  • Bayat ekmekleri yoğurma kabımıza alıp elinizle parça parça yapın.
  • 3-4 dilim kuru ekmeği galeta unu gibi robotta incecik çekin.
  • Bayat ekmekleri iyice yoğurduktan ve hamur haline getirdikten sonra yumurtayı kırın ve baharatları zevkinize göre atın.
  • Kıymayı da ekleyerek karıştırın ve çıtırlık vermesi için galeta ununu ilave edin (Soğanlı olacaksa galeta ununa gerek yok).
  • Hamur tamamen hazır olduğunda bir kase su alın ve elinizi ıslatarak top top köftecikler yapın.
  • Eğer kızartmak istemiyorsanız bir kuru soğanı yağda soteleyip kıymayı da kavurarak az domates ilavesi ile pişirip ekmek hamuruna ilave edin.
  • Bu şekilde yoğurup kızartmadan da köfteler yapabilirsiniz.
  • Hazırladığınız köfteleri kızgın yağda kızartarak havlu kağıt serili tabağa alın.
  • İçlerini çekmeleri için tavanızı ara ara sallayarak kızartın.
  • Servis zamanı sarımsaklı yoğurt hazırlayıp üzerine kırmızı biberli yağ gezdirin.
  • Çıtır çıtır, ister sade ister yoğurtlu yenebilecek bayat ekmek mantıları hazır!

TESEKKÜRLER HÜRRİYET AİLEM

1 yorum:


GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR! Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum... Google hesabı olmayan arkadaşlar yorumlama biçiminden anonimi işaretleyerek isimlerini bırakıp yorum yapabilirler.