Atıştırmalık ezmesi, sandviç yapmak için katkı maddesi olarak kullanılır, her sofraya ve günün her saatine uygundur.
Ekmeğinizi daha da iyi hale getiren ev yapımı atıştırmalık makarnalar için 4 lezzetli tarif.
Evrensel bir kremalı domates salçası hazırlamak için ihtiyacımız olan:
- 350 gr olgun sulu domates
- 1 yemek kaşığı. l. taze kekik
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- Oda sıcaklığında 225 gr tereyağı.
Fırını önceden 180 derece ısıtın. Domatesleri parşömene koyun ve 6-8 dakika pişirin. Pişirdikten sonra acele etmeyin: sebzeleri tamamen soğumaya bırakın.
Domatesleri mutfak robotunun kasesine batırın ve kekik, tuz ve biberle birlikte doğrayın. Yiyecekler ince kıyılmış bir durumda doğranmalıdır.
Tereyağını küp küp doğrayıp domates, kekik ve baharat karışımıyla karıştırın. Bir blender kasesinde iyice çırpın.
Hazırlanan atıştırmalık ezmeyı 2 saat buzdolabında bekletin, sertleştikten sonra ekmeğin üzerine sürmeniz uygun olacaktır.
Süzme peynirli, ekmek için atıştırmalık
Süzme peynirli aperatif makarna herkesin yediği! Daha önce popüler olan Yantar peyniri gibi tadı var.
Formalar hazırlamak için ihtiyacınız olan:
- Süzme peynir (ev yapımı) - 500 gr.
- Yumurta - 1 adet.
- Soda - 1 çay kaşığı.
- Tereyağı - 100 gr
- Tat vermek için tuz.
Kaynatma su. Eritmek için önce tereyağını buzdolabından çıkarın.
Süzme peyniri yumurta ve kabartma tozu ile birleştirin ve iyice karıştırın. Yumuşatılmış tereyağı ekleyin ve karışım pürüzsüz olana kadar bir blender ile çırpın.
Kaynar su dolu bir tencereye bir kase süzme peynir ve tereyağı koyun. Kabın metal olması daha iyidir. Haznenin kaynar suyla temasından kaçının: “su banyosu” etkisi olmalıdır.
Kütleyi ip gibi bir hale gelene kadar karıştırın. Bundan sonra her şeyin hazır olduğunu varsayabiliriz. Kaseyi tencereden çıkarın ve baharatlayın.
Yayılmayı saklanacağı bir kaba koyun. Peyniri oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Daha sonra tamamen katılaşana kadar buzdolabına koyun.
Kabak ezmeli, ekmek için lezzetli atıştırmalık
Bu lezzetli kabak ezmesi , sofralarınızdaki ilk yemeklerden biri olacak.
Bir tavayı önceden ısıtın ve zeytinyağı sürün. Soğanı ve havuçları 4 dakika kızartın.
0,5 kg kabak ekleyin, tuzla baharatlayın, üzerini örtün ve yaklaşık 10 dakika pişirin. Kapağı çıkarın ve tavayı 5 dakika daha ocakta bırakın.
Küçük bir demet maydanoz veya dereotu doğrayın. 2 işlenmiş peyniri küpler halinde öğütün.
Otları, peyniri ve kabağı bir blender kasesine koyun ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin ve tekrar kaydırın.
Servis tabağına koyun. Masanın üzerinde servis edebilirsiniz!
Eski bir Sovyet tarifine göre ringa yağı. Bu atıştırmalık ezme seçeneği, taze yapılmış esmer ekmekle uyumludur. Özellikle Borodinsky. Gerçek reçel!
Atıştırmalık ezme yapmak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız var:
- Tereyağı - 100 gr
- Ringa filetosu - 200 gr
- Dereotu - 2-3 dal
- Haşlanmış yumurta - 2 adet.
- Haşlanmış havuç - 1 adet. küçük
- Sarımsak - 1 diş
- Hazır hardal - 1 çay kaşığı
- Tat vermek için tuz.
Yağı kremsi kıvamda olana kadar yumuşatın. Havuç ve yumurtaları haşlayın, soyun ve dilimleyin.
Yumurta ve havuçlara dereotu ekleyin. Ringa filetosunu kemiklerden ve deriden soyun, kesin ve ana malzemelerle birleştirin. Bir kaşık hardal ve 1 diş sarımsak ekleyin.
Pürüzsüz olana kadar bir blender ile karıştırın. Tereyağı ekleyin ve tekrar çırpın.
Atıştırmalık hazır! Kremi buzdolabında bir saat kadar soğutun ve servis yapın.
Kaynak:Postila
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR! Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum... Google hesabı olmayan arkadaşlar yorumlama biçiminden anonimi işaretleyerek isimlerini bırakıp yorum yapabilirler.