Pide ruloları, peynir ve yumurta ile doldurulmuş. İçini doldurarak uzun rulolar şeklinde lavaş oluşturur, tavada kızartırız. Az miktarda yemeklik yağ gerektirdiğinden ızgara tavası bunun için idealdir. Bundan dolayı rulolar daha az yağlıdır. Rulolar, gevrek, içi yumuşak ve sulu. Bu yemek, kesinlikle kısa bir süre içinde minimum sayıda basit üründen lezzetli bir atıştırmalık hazırlanabileceğinin bir örneğidir.
Adımlar
1. Yumurtaları önceden kaynatın. Pişirme süresi suyun kaynadığı andan itibaren 8-10 dakikadır. Yumurtaları soğutun, soyun, büyük deliklerle rendeleyin.
2. Sert peyniri öğütün, yumurtalara ekleyin. Taze otları durulayın, mümkün olduğunca ince doğrayın, peynir ve yumurtaların üzerine atın.
3. Belirtilen miktarda ekşi krema ekleyin, üzerine tuz ve karabiber serpin, iyice karıştırın.
4. Lavaşı aynı büyüklükte geniş şeritler halinde kesin. Pide ekmeğinin kenarını doldurmadan bırakarak şeridi yumurta-peynir karışımı ile yağlayın. Kenar, ekşi krema ile hafifçe yağlanabilir, böylece tüpler dışarı çıkmaz.
5. Pide ekmeğini, dolgu ile yağlanmış kenarından başlayarak sıkı bir rulo haline getirin.
6. Diğer örnekler için de aynısını yapın.
7. Izgara tavasını en üst noktaya kadar ısıtın, yüzeyi yağla hafifçe yağlayın, iş parçalarını yerleştirin. Payetleri her iki tarafta orta ateşte kızartın. Tüplerin yüzeyi kahverengileştirilmeli ve içindeki peynir tamamen erimelidir.
8. Onları masaya servis edin, otlar serpin.
Kaynak; Receptısalatov.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR! Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum... Google hesabı olmayan arkadaşlar yorumlama biçiminden anonimi işaretleyerek isimlerini bırakıp yorum yapabilirler.