Sayfalar

26 Ocak 2014 Pazar

KIRMIZI LAHANA TURŞUSU










Bir restaurantta ana yemegimizi beklerken gelen aperatiflerden biri olan salata o kadar hosumuza gittiki garsonu resmen sıkıstırıp ustasından tarifi istedik, nazlansalarda bizleri kırmadılar tarifi bir kagıda yazıp yolladılar
Uzun süredir ben bu tarifi cok yaparım
Sonunda burada sizlerle paylasmayı akıl edebildim ve resimlendirdim
Kırmızı lahana bilirsinizki bekledigi zaman dahada lezzetlenir
Öncelikle püf noktasından baslıyorum;
Bir bardak ılık suda tepeleme bir yemek kasıgı sekeri eritiyoruz bu arada lahanayıda ince ince dogruyoruz bizler aile hatta yöre olarak sarımsagı bol kullanırız ben 6-7 dis sarımsak rendeledim icine sizler dilerseniz daha az katabilirsiniz
Sonrasında bir limon, biraz elma sirkesi, biraz tuz ve bolca zeytinyagı bize lazım olan
Rendelenmis sarımsakları, limonu, sirkeyi ve tuzu en sonda sekerli suyu lahanaya katıp iyice karıstırıyoruz
Ve agzı kapalı bir kap icerisinda buzdolabında durduruyoruz
Bu karısımı her salatanıza dahil edebilirsiniz, ben limonlu ve sirkeli oldugu halde yogurtluyorumda :) enfes bir lezzet oluyor
En güzel özelliklerinden birisi ise bir aya yakın bozulmadan buzdolabında duruyor, gerektigi yerde kullanabiliyorsunuz
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR! Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum... Google hesabı olmayan arkadaşlar yorumlama biçiminden anonimi işaretleyerek isimlerini bırakıp yorum yapabilirler.