Bir tv kanalında tesadüfen yakalayıp izlemistim birkaç sene önce. O zamandan bu yana her kış yapar oldum bu turşuyu.
Derya Baykal programında, hep yanında olan isim yapmıştı. Sanırım Sibel'di ismi.
Adana işi diye anlattılar. Sülalemin yarısı Adana'lı ama bizimkilerde hiç böyle bir turşu tatmadım, görmedim. Yöresi, kimlerin yaptığı hiç önemli değil. Sayelerinde güzel bir tarif öğrenmiş olmuştum. Bu senede geldi zamanı ve yaptım, sizler için resimlendirdim.
Sadece turşu olarak değerlendirmeyin yaparsanız, yoğurtlu salatası enfes oluyor. Ayrıca domates biber veya kullanabileceğiniz her türlü salata malzemesi bu karışıma çok yakışıyor.
Beyaz lahana, bolca sarımsak, acı biber salçası, zeytinyağı, limon, zerdeçal, isot, sumak, taze yeşillik tüm malzeme.
Ayrıca kırmızı lahana turşusu yapmak için;
ince kıydığım yarım çay bardağı kaynar suda eritilmiş bir tatlı kaşığı şeker ve birkaç diş sarımsak ile iyice harmanlanmış kırmızı lahanalardan bir kısmınıda kattım bu sene beyaz lahanalara.
hep imrendim elinden gelenlere ama kendim hiç cesaret edemedim yapmaya. kimbilir ne muhteşem olmuştur. ellerin dert görmesin kuzum
YanıtlaSilFigen ablacım dolma tursularim enfes olmuş ve sanada gonderecegim
YanıtlaSilAçıklamalar için acil çılgınlara gelmen gerekiyor
YanıtlaSilsen önce sarımsak ve acı biber salcası temin etmelisin ahahahahaa
SilHarika, ellerine sağlık, afiyetler olsun 🙏🧿
YanıtlaSilBeraber yeriskiii sen jet e atla gellll
Sil