Gençlik yıllarımızda konserve fasulye hazırlardık. Evimiz bahçeli olunca, bahçede ateş yakılıp, büyük kazanlar üstüne konulurdu. Kavanozlara doldurulan fasulyeler kaynatılırdı. Hepsi eskide kaldı derken medya ortamlarında tencere içinde kaynatıp konserve yapanları izler oldum. Geçen kış patlıcan bilmem kaç lira oldu muhabbetleri yüzünden kiiii yaz aylarında da pahalı tüm sebze meyveler maalesef 😢 bende kış hazırlıkları yapar oldum.
Haftaya patlıcan meze yapacağım.
Bu hafta yedi kavanoz domates attım dondurucuya. Bu kış domates elli altmış olacak diyorlar 😡 Biraz da hevese geldim aslında bu aralar. Çevremde herkes sürekli bir hazırlıklar yapıyor, baktım herkes harıl harıl çalışıyor. Çalışırken daha verimliydim ben, ne kadar üşengeç tembel oldun sen, diye kendimi beyaaa bi gaza getirdim.
Dün ablam ile beraber kışlık tarhanamızın hamurunu hazırladık. Bir ara ona da post hazırlayacağım
Yaş tarhana bizde yaz kış yenir hele ramazan da iftar da sahur da tüketilir.
Domatese dönecek olursak; Çanakkale domatesi yani sivri domates ile kışlık hazırladım. Kabuklarını soyup küp küp doğradım. Birkaç kıl acı biber olmazsa olmazı tabikii.
Tuz, top kekik, zerdeçal tüm eklediğim baharatlar bunlar. Kavanozları doldurunca en üstlerine bolca zeytinyağı döktüm ve doğru dondurucuya attım. Hepsi bu 👍😃
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR! Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum... Google hesabı olmayan arkadaşlar yorumlama biçiminden anonimi işaretleyerek isimlerini bırakıp yorum yapabilirler.