Araştırmaya göre kadınlar hayatlarının toplamda yaklaşık 3 yılını yemek pişirerek geçiriyor. Belki de her ev hanımı, yalnızca değerli zamandan tasarruf etmekle kalmayacak, aynı zamanda tanıdık ürünlerin yeni bir lezzetini de açacak mutfak püf noktalarına aşina olmalıdır.
Bu yazımızda sizin için mutfak cephaneliğinizi daha da zenginleştirecek 13 yeni sırrı derledik.
Barbekü nasıl hızlı ve lezzetli pişirilir
Kebap hazırlama işlemini daha hızlı ve kolay hale getirmek için örnekteki gibi büyük bir et parçasını birkaç şişin üzerine aynı anda dizebilirsiniz. Ve sonra diğer parçalar benzer. O zaman her birini sadece birkaç yerde kesmeniz gerekir. Bu, dilimleri aynı boyutta yapmanızı ve eşit şekilde pişirmenizi sağlayacaktır.
Coca-Cola Soslu Karamelli Barbekü yapın
Kaburgaları Coca-Cola karışımında önceden kaynatın ki tatlılığını alsın. Daha sonra etin karamelize olmasına yardımcı olmak için her iki tarafta 4'er dakika ızgara yapın.
Yumurtaları soymanın kolay bir yolu
Kaynatmadan önce, bir itme pimi ile kabuğa küçük bir delik açın: bu, ekstra çaba harcamadan kabuktan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
Pastanızı kusursuz yapın
Kusursuz bir buzlanma yüzeyi için spatulayı birkaç saniye sıcak suya batırın. Bu, malanın sır üzerinde kaymasına ve eritmeden pürüzsüz hale gelmesine yardımcı olacaktır.
Aynı anda birçok yumurta nasıl pişirilir
Çok az zamanınız varsa ve büyük miktarda yumurtayı hızlı bir şekilde pişirmeniz gerekiyorsa, bunları nemli bir havluya koyun ve 160 ° C'lik fırında 30 dakika bekletin.
5 dakikada doyurucu bir kahvaltı nasıl yapılır
Lezzetli ve doyurucu bir kahvaltı için bu jambon, yumurta ve peynir sepetlerini deneyin. Size fazla zaman almayacaklar ve sonuç hoş bir şekilde memnun edecek.
Köfteleri fırında pişirin
Köfte çorba için kullanılabilir veya bağımsız bir yemek olarak tüketilebilir. Köftelerin boyutunu kontrol etmeyi ve pişerken ters çevirmeyi kolaylaştırmak için özel bir muffin kalıbı kullanın.
Fazla yağdan kurtulmak için pirinç ekleyin
Tencerenin dibine kuru pirinç eklenmesi, pişirme sırasında fazla yağın alınmasına yardımcı olacaktır.
Aynı anda birkaç yemek pişirmenin kolay yolu
Bu, çok çeşitli yemekleri önceden hazırlamanın çok uygun bir yoludur - örneğin, bir tür kutlamanız varsa.
Et için turşusu olarak kahve telvesi kullanın
Kullanılmış kahve telvesinin et için marine olarak kullanılabileceği ortaya çıktı. Kalınlıktaki asit eti yumuşak, yumuşak ve çok lezzetli hale getirecektir.
Tavuğu ince dilimler halinde kesmek çok kolaydır
Tavuk filetoyu kolayca ince dilimler halinde kesmek için 10-15 dakika dondurucuya koyun ve ancak bundan sonra kesmeye başlayın.
Sebzeleri haşlayın
Blanching - yiyecekleri buhar veya kaynar su ile 2-3 dakika işlemek. Bu yöntem sebzeleri sulu ve yumuşak tutar. Örneğin, kuşkonmazı kızartmadan veya fırınlamadan önce birkaç dakika kaynar suda kaynatın. Neredeyse tüm sebzeleri beyazlatabilirsiniz: domatesler (böylece cildin daha iyi soyulması için), soğan, brokoli.
Bu şekilde soğan turşusu yapabilirsiniz, böylece kokulu, parlak bir tada sahip olurlar.
Sadece normal domatesleri ve salatalıkları değil, diğer sebzeleri de marine edebilirsiniz: pancar, kereviz, turp, havuç, soğan. Bu hazırlama yöntemiyle daha zengin bir tat ve aroma kazanırlar, egzotik bir sos için ideal bir garnitür veya temel haline gelirler.
Kumbaranızda hangi mutfak sırları var?
KAYNAK:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR! Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum... Google hesabı olmayan arkadaşlar yorumlama biçiminden anonimi işaretleyerek isimlerini bırakıp yorum yapabilirler.