. emekliyim.com - Geri Dönüsümün Merkezi: 01/01/2020 - 02/01/2020

31 Ocak 2020 Cuma

Seffaf Oje ile Minik Hileler










Yıllar önce Ankara'da bir kuyumcudan suyolu bileklik almıstım. 
Kuyumcu "size nacizane bir önerim olacak, lütfen tüm tasların üzerine seffaf oje sürün, ürünümüz garantili ama siz oje ile daha uzun yıllar koruyabileceksiniz hem taslar düsmeyecek hemde cildinize baglı kararma sorunlarını yasamazsınız" demisti
Cildim altın, gümüs, imitasyon v.s. bilumum takıları karartmaz, hic böyle sıkıntı yasamadım ama zamanla düsebilir canım tasları, dedim; sürdüm seffaf ojeyi, Gercektende asla sıkıntı yasamadım. Ama bu bana muhtesem bir bilgi oldu. Hem tüm es dost arkadaslarıma bu tavsiyede bulundum hemde kendi yaptıgım olsun, satın aldıgım olsun takılarıma ilk isim seffaf oje sürmek olmustur. 

Takı dolabımdan birkac resim. Hazır aldıgım ve seffaf oje ile saglamlastırdıgım ayrıca aaa benim hic şu renk küpem, yüzügüm yokmus deyip rengini degistirdiklerim. Yani sadece seffaf degil renkli ojelerde devrede. Seviyorum oje kullanmayı







Az önce gezinirken siteler arasında asagıdaki bilgilerde dikkatimi cekti. Ve evet minicik batan kıymıklar cok can yakıyor igne ve cımbızla dahada derine gidebiliyor. Üstüne üstlük o zamanda iltihaplanma olabiliyor. Aklımızın ve blogumun bir kenarında kalsın bu güzel bilgi. Umarım lazım olmaz. Fakat diger bir bilgi, en alttaki o hosuma gitti. Cep telefonum icin güzel aradıgım istedigim kapagı bulamıyorum. Simdi seffaf bir kapak ile istedigimi yapabilecegim. Basarırsam burada yerini alır



İki Katlı Servis Sunum Tabagı









 Sinem'in,  Annemin adına bana aldıgı dogumgünü hediyesiydi bu iki katlı pastalık
Cok renkli ve cok desenli objeleri sevemedim ben, buna kumas bluz kıyafet veya bu tür ürünlerde dahil
Pasta kurabiye harici kullanma kararı aldım. Önce siyah olan metal ayakları beyaz akrilik ile eskitme görünüme kavusturdum. Cok renkli porselen tabaklara ise dekupaj uyguladım. Son asamada ara baglantı metal baktım gri hemen onuda siyah mat oje ile eskitme yapmaya calıstıgım kısımlara uydurdum.






27 Ocak 2020 Pazartesi

Kiwi-Mandalina-Portakal Kabuklarından Dekorasyon











Daha öncede bir kac kez meyve kabukları ile dekor calısmaları yapmıstım. Bir tanesi sokak kapısında sarkıt seklinde kapı süsü, belki görmek istersiniz!!!.
Bir digeri ise sogan kabuguda dahil olmak üzere turp elma portakal o ara elime gecen tüm meyve sebzeleri soydugumda Gül sekli veriyordum.

 Kuruduklarında onları boyamıs ve sonra tablo yapmıstım. 

Ve yine en son yaptıgım tablodan dökülenleri böyle degerlendirmiştim. O calısmamıda bir arkadasıma hediye ettim. İyi günlerde kullansın.

Boyadıgım icin sanırım dogal olmadılar sırf bu yüzden dogal bir calısma yapmak istedim bu sefer. 

Bakalım begenecekmisiniz?






Gül kokulu Portakal Kiwi Mandalinaler İcin Bu Taraftan Lütfen;


25 Ocak 2020 Cumartesi

"Güvendeyim" Gecmis Olsun Elazıg-Malatya



AKUT Arama Kurtarma Derneği


Güvendeyim


Uygulamayı ben cebime yükledim. Daha öncede benzer bir iki uygulama denemis ve ise yaramadıgını görüp silmistim. Akut güzel ve ise yarar bir uygulama hazırlamıs. Malum canım Türkiye'm de deprem veya benzer bir afet olasıya tüm telefon sebekeleri devredısı kalıyor. Güvendeyim uygulaması isteginize baglı kisilerinize konum bilgisi ile Güvendeyim mesajı iletiyor. 

Tesekkürler AKUT...

Bu vesile ile bu aksam yasadıgımız büyük deprem korkusu icinde bir iki satır eklemeliyim. Depremin asıl yüzü sabah gün ısıdıgında ortaya cıkacak ama simdiye kadar gördüklerimizde cok korkutucu ve üzücü. Gecmis olsun Türkiye'min yarısı diyorum. Allah bir daha yasatmasın bu tür acıları hic kimseye






23 Ocak 2020 Perşembe

Elörgüsü Gelin ve Damat Lifler









Arkadasım Aile bütcesine katkı, cebine harclık ve en güzeli kendine bir ugras, aynı zamanda rehabilite olarak lifler örüp satıyor.

Ceyizlik bunlar...

Gördügünüz üzere Gelin/Damat kreasyonları cok seker

Satın almak isteyenler bana ulasabilirler...


22 Ocak 2020 Çarşamba

Mahkeme Cafe ☕☕



İlkokul ve cocuklugumda beraber büyüdügümüz mahalle arkadaslarımla beraberdim bugün. Cok keyif aldıgım güzel bir gün oldu. Hani yaslarımız itibari ile cookk yol almıs olsakda, icimizde yılların bizden alıp götürdüklerinin buruklugu olsada, yıllar sonra bir arada olmanın keyfi bambaskaydı. Birlikte Kastamonu'muzun essiz lezzeti Pastırmalı Ekmek lezzetine vardıktan sonra...




17 Ocak 2020 Cuma

14 Ocak 2020 Salı

"İdeal Cumhuriyet Köyü"









Sosyal medyanın gözdesi olan 'Çember Evler'in fikir sahibinin kim olduğunu biliyor muydunuz?

Atatürk tasarladı Danimarka uyguladı: İdeal Cumhuriyet Köyü projesinin uygulandığı Brondby Köyü

Dünyada mimari olarak benzersiz şekilde planlanmış çok sayıda kentsel alan var ki, tasarımlarıyla insanların ağzını açık bırakıyor. Tası tarağı toplayıp gitme isteği uyandırıyor. Onlardan birisi de Danimarka'daki Brondby köyü. Sosyal medyanın gözdesi olan 'Çember Evler'in fikir sahibinin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu biliyor muydunuz? Atatürk'ün ölmeden önce 1937 yılında tasarladığı Türkiye'yi temelden kalkındırmayı amaçlamış 'İdeal Cumhuriyet Köyü' projesi, Danimarka'nın Brondby şehrinde uygulandı ve tüm dünyaya örnek oldu.


"Leman Sam" ve "Kıyamam Sana" Etkileyici Hikayesi









Twitter'da gündeme bakınırken bir twet gördüm. Konusu, Leman Sam ve o güzel asla eskimeyecek olan sarkısı "Kıyamam Sana"...  Yıllardan beri Leman Sam'ı keyifle dinlerim. Bu parcada seslendirdigi, en güzellerinden biri benim icin. Ama... ama beni carpan sarkının sözleri, bu sözler her birimizde aynı cagrısımı yapar sanırım. Sevgiliye söylenen cok icten sevgi sözcükleri. 
Ögrendimki;  okudugum paylasım sayesinde, sarkının sözlerinin bir sevgiliye yazılmamıs olması!!!  Twetteki acıklamayı  okudugum anda yemin ederim gözlerim doldu, aglamamak icin biraz direndimsede basaramadım. Cok ama cokk etkilendim. Bunun üzerine hemen arastırdım hikayenin tamamını bulmak, gercekmi acaba diye ögrenmek icin, fakat baska bilgi bulamadım. Asagıdaki paylasımlarımsa, bu sarkının hikayesini paylasan güzel gencligin yazdıkları yorumlarında beni etkilemesi. 

Aklıma geldi, bu postumda kalsın. Dökeyim bir güzel anımı bu satırlara... 

Oglum, benim minik kuzum, kac yaslarındaydı hatırlayamıyorum ama ortaokul yıllarıydı sanırım. Leman Sam'ın bir baska sarkısı ile ilgili bu anı. Sarkının adını şu an hatırlayamadım,  birgün kuzum geldi mutfaga yanıma bir sarkı mırıldanarak, ister istemez kulak verdigimde bir kahkaha patlattım. 

Aynen söyle...

"Dün gece, hic tanımadıgım bir erkege, ULUSCA sokulup merhaba dedim."

Asla unutamayacagım, hatırladıkca tebessüm ettigim...


Alt satırlarda, sarkının hikayesi mevcut. Fakat okumadan dilerseniz, YouTube ve herhangi bir ortamdan sarkıyı birkez daha dinleyin...







Okudugum ve paylastıgım acıklamalar ve yorumlar;

"ben birazcık ağladım. siz de ağlayın. belki de o çocuk da dinledi defalarca hüzünlendi. öfff be hayat bazen çok acımasız gerçekten.

leman sam'ın "kıyamam sana" şarkısını dinlemeyeniniz yoktur sanırım.

bu şarkıyı bir aşk şarkısı sanıyorsunuz değil mi? hayır değil.

söz yazarı karaköy genelevi'nde çalışan meçhul bir kadın.

bir gün beklemediği anda hamile olduğunu öğrenir.

bulunduğu ortamı ve şartları düşününce bebeğinden vazgeçmekten başka çaresi yoktur.

evlatlık vermeye karar verir ve bu sözleri yavrusuyla beraber olduğu o son gece yazar.

çaresiz bir annenin kaleme aldığı bu şarkının sözleri şöyle;

bir gün anlayacaksın ,
neden sessizce gittiğimi ..
senden vazgeçmek uğruna ,
nasıl bir savaş verdiğimi..
mevsim kış olur hani ,
bir yudum güneş bulamazsın ,
sonsuz uçurumlardaki
çiçeklere dokunamazsın..
her sabah bir sayfa daha,
eksilip gidiyor ömrümden..
gönlümün yıkıntılarında ,
can çekişiyor umutlarım..
ellerimde acı var, ellerini tutamam,
kıyamam, kıyamam sana..
yollarımda ayaz var, yaklaşma yollarıma,
kıyamam, kıyamam sana...
karanlık gecelere ortak edemem seni,
kıyamam,
kıyamam sana...



EDERLAZI AVELA;

hikayeye göre, bir sevgiliye değil bir evlada yazılan şarkı.
rivayet odur ki, karaköy'ün genelevlerinden birinde çalışan bir hayat kadını hamile olduğunu öğrenir. hayatta tutunabileceği belki de tek dal olan yavrusundan, bulunduğu ortam ve şartlar sebebiyle vazgeçmek zorundadır. bebeğini bir aileye evlatlık vermeden önce şarkının sözlerini bir kağıda yazdığı söylenir.

hikaye ne kadar doğru bilinmez, ama bu hikayeyi bilerek dinleyince şarkı bambaşka bir hale bürünüyor. sevgiliye söylendiği düşünülürken hissedilen duygular, bu hikayenin yanında ucuz kalıyor.

XARİ;

Bu şarkıyı ilk dinlediğim zamanlar gene içim acırdı. diğer bütün şarkılar gibi aşk şarkısı olarak düşünür, bir kadının kendini sevdiği erkeğe bu denli layık göremeyişindeki acının, kirin nedenini çok merak ederdim.

daha sonra öğrendiğim kadarıyla, bu bir hayat kadınının, henüz doğacak ve evlatlık vereceği çocuğuna yazdığı şarkıymış. işte o zaman taşlar yerine oturdu; "karanlık gecelere ortak edemem seni, kıyamam kıyamama sana" derken ve şarkının genelindeki o anaç tavrın ve kendini bu büyük sevgiye ve sevdiği kişiye kirlenmesin diye dokunayaacak kadar kendinden mecburen uzaklaştırmaya çalışma nedenini anlamış oldum. işte o zman şarkının değeri arttı gözümde.

kesinlikle türk müziğindeki en dramatik şarkılarından

Bu şarkıyı ilk dinlediğim zamanlar gene içim acırdı. diğer bütün şarkılar gibi aşk şarkısı olarak düşünür, bir kadının kendini sevdiği erkeğe bu denli layık göremeyişindeki acının, kirin nedenini çok merak ederdim.

daha sonra öğrendiğim kadarıyla, bu bir hayat kadınının, henüz doğacak ve evlatlık vereceği çocuğuna yazdığı şarkıymış. işte o zaman taşlar yerine oturdu; "karanlık gecelere ortak edemem seni, kıyamam kıyamama sana" derken ve şarkının genelindeki o anaç tavrın ve kendini bu büyük sevgiye ve sevdiği kişiye kirlenmesin diye dokunayaacak kadar kendinden mecburen uzaklaştırmaya çalışma nedenini anlamış oldum. işte o zman şarkının değeri arttı gözümde.

kesinlikle türk müziğindeki en dramatik şarkılarından



7 Ocak 2020 Salı

Deve Dikeni Bitkisi Yararları (Kilo Vermek)

👍👍💃💪👍👍👍👌👌








Bitkinin tohumları, yaprakları ve kökleri kullanılır. Tohum toplama yılda birkac kez yapılabilir.

Devedikeni Faydaları ve Özellikleri

  • Hepato-koruyucu;
  • Safra salgısının uyarılması;
  • Antioksidan - serbest radikalleri bağlar, toksinleri uzaklaştırır;
  • Gastrointestinal sistem çalışmalarını iyileştirir;
  • İmmüno-uyarıcı;
  • Anti-alerjik;
  • Hormon üretimini normalleştirir.

3 Ocak 2020 Cuma

2020'de Yüzler Gülsün...









Yıllardan sonra; bu yıl yeni bir yıla İstanbul'da girdim. Ailemle ve sevdiklerimle. Blogevi arkadaslarım bilir Kastamonu'da yasıyorum ama ailemin cogunlugu İstanbul'da. Her 30 Agustos'ta, her 29 Ekim'de ve yılbaslarında İstanbul'da olma hevesim vardır. Ama gerceklestiremem bir türlü. Nasip olmadı hic. Bu sene 20 Ekim'de filan basladım 29na İstanbul'da olalım cosku ile Bayramımızı kutlayalım. Bogaz'da havai fisekleri izleyelim. Ekim ayının 26nda esimin dis tedavisi basladı benim Ekim ayı planlarım yattı maalesef. Tedavi bitmesi nihayetinde iki hafta önce İstanbul'a ogluma kardesime yegenime yani oradaki tüm sevdiklerime kavustum cok sükür. Yılbası gecesi hedefim malum havai fisekleri Bogaz'da izlemek. Saat 23de aklımıza kahve saatimiz geldi hatta ahhh ne kadar geciktirdik bu gece keyif saatimizi yaptıkda, hani biz dısarı cıkacaktık hani biz kutlamalara katılıp gösterileri izleyecektik, hic birimizin aklına gelmedi aramızda samatamızdan. 12ye 10 kala ben bir cıglık attımkiii aman tanrım neden biz evdeyiz diye!!! ama cok gec kaldık diye cıkmadık dısarı. Sadece balkondan sesleri dinledik. Bunada sükür, cok yaklasmıstım yine olmadı. Nasip ne diyimmki. Her neyse bu vesile ile 2020 hepimize MUTLULUK getirsin diliyorum.
Ertesi günü Nakkas Tepede mini bir gezi yaptık. Yeni yılın ilk günü cookk soguktu dogrusu. Fakat bir arada olmanın keyfi bir ömürlük...



Sevgilerimle...