1. Fırında köfte
Tavuk köfte.
Anlaşıldığı gibi, zaman kazanmak için, hazırladıgınız tavuk köftelerini, muffın kalıplarına, kek kagıtları icinde yerleştirilerek fırında pişirilebilirsiniz. Ve 30-40 dakika sonra, sulu, kokulu, narin bir altın kabuk halinde, masaya servis edilebilirsiniz, inanılmaz lezzetin tadını çıkarın
2. Donma
Soğanı dondurun.
Herhangi bir yemeği pişirirken ilk malzememiz sogandır. Ama bazen ayarlayamaz fazla dograrız. O fazlalıgı atamayacagımızdan ve durdurursak bozulacagından dolayı ne yapmalı? Dondurmak! Evet, doğranmış sebzeleri dondurucuya atabiliriz, Havucda dahil...
3. Kızarmış yumurta
Sahanda yumurta, soğan halkası.
Çırpılmış yumurta sever misiniz? O zaman bu küçük numara senin için. Büyük bir soğan alın, soyun ve yaklaşık 0.5-1 santimetre kalın halkalar halinde kesin. Tavayı yağlayın ve gerekli sayıda soğan halkasını dibe koyun ve daha sonra her birine bir yumurta kırın, bu proteinin tüm yüzeye yayılmasını önlemeye yardımcı olacaktır. Çırpılmış yumurtalar hazır olduğunda, bir tabağa aktarın ve (sevmeyenler için) soğanı dikkatlice çıkarın, bir daire içinde birkaç tarafta kesin.
4. Fırında yumurta
Yumurtaları fırında pişirin.
Yumurtaları pişirmenin bir başka alışılmadık yolu da onları fırında pişirmektir! Bu hayati hack, çok sayıda haşlanmış yumurtaya ihtiyaç duyan ev hanımları tarafından yüzde yüz takdir edilmektedir.
Nemlendirilmis yaglıkagıt ile kaplı bir fırın tepsisine ve fırının önceden 160 dereceye ısıtılmış olarak yarım saat boyunca üstüne konması gereken yumurtalara ihtiyacınız olacaktır.
5. Acele tavuk kebabı
Bu fikri nasıl buldunuz?
Tavuk kebaplarını seviyorsunuz, ancak diyelim vaktiniz az, isiniz acil !!!
Kısa sürede ne yapabiliriz? Bu pratiklik, kesme isinizi kolaylaştıracak ve hızlandıracak.
Birkaç tavuk fileto alın ve 2-3 çöp şişin hepsini yatay olarak filetolara batırın. Ve sonra bir bıçakla, dikey olarak parçalar halinde kesin. Bu yöntem sadece pişirme hazırlığını kolaylaştırmaz, aynı zamanda pişirme süresini de azaltır.
Kısa sürede ne yapabiliriz? Bu pratiklik, kesme isinizi kolaylaştıracak ve hızlandıracak.
Birkaç tavuk fileto alın ve 2-3 çöp şişin hepsini yatay olarak filetolara batırın. Ve sonra bir bıçakla, dikey olarak parçalar halinde kesin. Bu yöntem sadece pişirme hazırlığını kolaylaştırmaz, aynı zamanda pişirme süresini de azaltır.
6. Fazla yağdan kurtulun
Aşırı yağdan kurtuluruz.
Hamur işlerinin, özellikle keklerin çok yağlı olmasını önlemek için, her bir hazneye veya kalıbınızın altına bir tutam çiğ pirinç ekleyin. Aşırı yağı anında emer, böylece hamurdaki miktarını azaltır.
Fırında köfte ve yumurta olayı süpermiş..denemek lazım
YanıtlaSil