. emekliyim.com - Geri Dönüsümün Merkezi: 11/01/2019 - 12/01/2019

30 Kasım 2019 Cumartesi

Dantel Örgü Oda Takımı ile Ahsap Tabure Yenileme



Elimde iki yuvarlak oda takımı parcası vardı. Sanırım ablamdan almıstım. Bir ara kolalayıp kase yapmıstım. Gecenlerde yıkadım o ikiliyi. Tabureleriminde üst kaplamaları kötü olmustu. Sadece rahatca sabitlemek icin zincir cekerek biraz büyüttüm daireleri ve kurdela gecirdim son sırada baglamak icin

24 Kasım 2019 Pazar

Pratik Dikis Teknikleri ile Bluz Yenileme



triko 1

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta


Cam Tugla ile Neler Yapabiliriz?







cam tugla ile ilgili görsel sonucu"
Cam tuglaları hemen hepimiz biliyoruzdur. Bir kac yıl önce Pinterest'te bu cam tugla icine cok şık dekorlar yapılmıs oldugunu gördüm. Bende yapmalıyım moduna gectim hemen. Ama sonra ya unuttum ya benim memlekette bulamayacagımdan yola cıkarak vazgectim bilmiyorum nedendir. Bir kac hafta önce yine cıktı karsıma gezinirken cam tuglalar icine yapılan uygulamalar. Tamam dedim bu sefer yapacagım. İzleyen günlerde sonunda yasadıgım sehirde acılan yapı marketlerden birine cam tugla almaya gittim. Fakaat!!!  😟 Alamadım; nedenini sorarsanız, 



23 Kasım 2019 Cumartesi

Straplez Bluzdan Canta Yapımı









Artık biz kadınlar, hepimiz cantalarımızda poset, canta vs tasıyoruz. Doga icin poset kullanımı umarım gercekten ise yarıyordur. Ben arabamızada birkac kumas canta poset koydumki, esim bensiz market pazar alısverisi yaptıgında sıkıntı yasamasın. 

Kimimiz marketlerden veya benzeri yerlerden kumas veya benzeri cantalar aldık. Kimimiz fileler ördü. Kimi artan kumaslardan, cogumuzda eski kotlardan cantalar ürettik. 

Kardesimden bana likralı straplez bir bluz geldi. Kumaşı müthis güzel, acaip esnek ve yumusacık üstelik terletmeyecek türden ama ben göbekli marul oldugumdan bu tarz dokumalar beni cok sararsa esnekde olsa nefes alamıyor gibi hissediyorum. Görüntü kirliligi cabası. Ammada uzattım yine ama Teraziyim ben, konusurken susmam, yazarken durmam. İc sesim ne derse yazıya dökmeyi seviyorum. Gelelim cantamıza; sadece alt kısmı makineye cekip dikdörtgeni olusturdum. Sapları icin kurdela kullandım. Cantamda alısverise hazır yeni elastiki esnek bir cantam oldu.

Her Yerde Her Seyde Jeans




Denim Bags - Buy Denim Bags New ... - Taschen -
DIY Vintage Apron Free Sewing Pattern & Tutorial
Kumandayi kaybetmemek için cepli örtü dikinWayfair Living Room Chairs  #LivingRoomAccentChairs Referral: 7510738676

22 Kasım 2019 Cuma

Makrome Püsküller/Farklı Püskül Yapılısları


Hiçbir saman texto alternativo automático dağıtılabilir.  , alternativo automatico dağıtılabilir saman ağacı




###мастеркласс номер 2 для @sujak_by_jinny . #mycordy #klever_ecoshnur#macramemakers #macramedoll #макрамеуроки #урокимакраме






























13 Kasım 2019 Çarşamba

Tarihe İz Bırakmak...


Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin; Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin sağlanması, kadınlar ve kız çocuklarına eşit şartlar sunulması adına dünya genelinde sürdürdüğü HeForShe kampanyasına destek veren Kulübümüz, bu anlamda hem ülkemizde hem de uluslararası alanda bir ilke imza atmıştı.

Sporun gücüyle toplumsal anlamda bir misyon üstlenen ve hayata dair her anda kadınlar ve erkekler olarak ‘Birlikte Eşitiz’ diyen Kulübümüz, hayata geçirdiği adımlara bir yenisini daha ekledi.
Fenerbahçemiz, stadımızda yer alan Fenerbahçe Müzesi’nde, adını tarihe geçiren, ilkleri başarmış kadın sporcularımız için “Tarihe İz Bırakan Fenerbahçe Kadınları” adlı bir köşe açtı.
Ayten Salih, Ayla Keskin, Bercis Türkoğlu, Deniz Aydıncı, Eser Berktan, Güneş Çapa, İnci Önen, Mahiru Akdağ, Nazmiye Kor, Seta Yağcıoğlu ve daha niceleri...
Bugün, gururla, bir kez daha,
Şanlı formamız, gururlarla dolu armamıza hizmetlerinize ve gelecek nesillere örnek olmanıza minnettarız.
İyi ki varsınız!
Fenerbahçe Spor Kulübü

Fotoğraflar: Burak Saltık 





11 Kasım 2019 Pazartesi

Daday/Kastamonu Gezimiz 2*


Daday gezimiz sırasında ikinci molamız Memisler Pide oldu.Bir önceki postta anlatmıstım. Maksat etliekmek yemekti eee Daday'ın etlisi mutlaka oralara arada birde olsa gidip yenilmeli. Etliekmeklerimizi bizden cok muhterem yedi ama neyseeee😁



10 Kasım 2019 Pazar

Daday/Kastamonu Gezimiz 1*



Cuma günü Daday İlcemize arkadaslarla gezmeye gittik. Daday'ın Etliekmegi meshurdur. Ama öncesinde Balabanoglu Ciftliginde kahve keyfi yaptık. Eski konak cok eski bakımsız berbat halde resmen virane ama bahce yemyesil ve huzur dolu. Yaz aylarında ve baharda yolu düsecekler icin mini bir bilgi vereyim. Evet konak perisan halde ama bahce muhtesem. Mutlaka ugrayın ve yöresel kahvaltı keyfini yasayın. Bize ikram edilen Kül Çöreginin tadı hala damagımda. Taze tereyagı, elma erik marmelatları, bal tam anlamıyla en dogalından, en temizinden. 


Golden cinsi Venüs ve Cesar ile bol bol kosturup, salıncak ve tahtarevalli keyfi bile yaptık.


9 Kasım 2019 Cumartesi

Nostalji Telefonlardan Muhtesem Geri Dönüsümler


night light table lamp lamp decor

Whimsical Telephones Memories #telephoneservice #DectPhone



KAYNAK:OK.RU


7 Kasım 2019 Perşembe

Çin'de 6.7 Milyon Metreküp Hacminde Dev Mağara Keşfedildi





Bayılıyorum bu tür kesiflere. Daha önce hatırlarsanız 

Son Doong Magarası ile ilgili bir post hazırlamıstım. SonDoong magarası muhtesem bir detay dogrusu. Bu magarada büyük, ilginc, muhtesem ama Son Doong kadar gizemli degil.


 Bu tür videoları kesfettikce hem hayranlıkla izliyorum, hem hemen paylasmalıyım, hemde gidip göremesem oralarda gezemesemde tüylerim diken diken moduna giriyorum. Gizemli herseye bayılıyorum. Daha neler var acaba bu gezegende kesfedilmeyen.


çin de keşfedilen mağara ile ilgili görsel sonucu"

4 Kasım 2019 Pazartesi

Karnabahar'ı Birde Böyle Deneyin. Ben'den...

Karnabahar en sevdigim kıs sebzesidir diyebilirim. Besamel sos yerine ben daha pratik daha basit bir sos hazırlıyorum. Haslama suyuna tuz ve limon ekliyorum. Sıktıgım limon kabugunuda ekliyorum icine. Minik minik hazırlıyorum cicekleri. Bir soganı ama büyükce bir soganı oldukca iri iri dograyıp hafifce öldürüyorumki soganın yakıp kavurarak tadını kacırmayalım dimi. Dilediginiz kadar kıyma ekleyin soganların üzerine cok seven cok az seven az diyecegim ama bu devirde birazda bütcenizede kalmıs. Kıymalarda kavrulunca kabuklarını soydugum domatesleride küp küp dograyıp ekliyoruz tencereye ve birazcıkda salca ile rengini iyice canlandıralım. Bu asamada iki yemek kasıgı un katalım malzemeye yine karıstırmaya devam tüm malzemeleri, üzerine su ekleyelim artık. Suyu, una göre ayarlıyoruz karnabaharlar icinde kaybolmasın. En son bolca baharat. Ben acı toz kırmızı biber cok kullanırım salataya dahi katarım. Zerdecal cay kasıgı yarısı kadar kimyon ve tuz baska ne dilerseniz size bırakıyorum bu kısmı. Toprak güveclere bosaltıp dogru fırına. Üzerine kasar rendesi cok yakısıyor tabii ama bu yemegi yaptıgım gün kalmamıstı evde, olmasada olur dedim. Umarım denersiniz ve begenirsiniz. 
Afiyet Olsun...



3 Kasım 2019 Pazar

Siyez Evi / Kastamonu... Siyez Nedir?


Siyez bulguru buğdayların atası olarak bilinen 10 bin yıllık geçmişi olan bir buğday çeşididir. Siyez bulgurunun en önemli özelliklerinden biri de genetiği bozulmadan günümüze kadar gelmiş olmasıdır. Siyez bulguru ülkemizde Kastamonu civarlarında yetiştirilen ve yörede meşhur bir bakliyattır. Faydaları saymakla bitmeyen siyez bulgurunun tadı da bir o kadar lezzetlidir.

*******
Lise arkadaslarım ile Siyez Evi'n de bulustuk bugün. Arkadaslarım ile birlikte olmaktan aldıgım keyif kadar, bulustugumuz ortamın güzelligi huzur verdi bana. Fazla yazmayacagım bu konuda bu keyfi ve keyifli ortamı resimlendirdim. Yolu Kastamonu'ya düsenler mutlaka Siyez unu ile yapılmıs kek'in tadına baksınlar.