Sayfalar

4 Kasım 2019 Pazartesi

Karnabahar'ı Birde Böyle Deneyin. Ben'den...

Karnabahar en sevdigim kıs sebzesidir diyebilirim. Besamel sos yerine ben daha pratik daha basit bir sos hazırlıyorum. Haslama suyuna tuz ve limon ekliyorum. Sıktıgım limon kabugunuda ekliyorum icine. Minik minik hazırlıyorum cicekleri. Bir soganı ama büyükce bir soganı oldukca iri iri dograyıp hafifce öldürüyorumki soganın yakıp kavurarak tadını kacırmayalım dimi. Dilediginiz kadar kıyma ekleyin soganların üzerine cok seven cok az seven az diyecegim ama bu devirde birazda bütcenizede kalmıs. Kıymalarda kavrulunca kabuklarını soydugum domatesleride küp küp dograyıp ekliyoruz tencereye ve birazcıkda salca ile rengini iyice canlandıralım. Bu asamada iki yemek kasıgı un katalım malzemeye yine karıstırmaya devam tüm malzemeleri, üzerine su ekleyelim artık. Suyu, una göre ayarlıyoruz karnabaharlar icinde kaybolmasın. En son bolca baharat. Ben acı toz kırmızı biber cok kullanırım salataya dahi katarım. Zerdecal cay kasıgı yarısı kadar kimyon ve tuz baska ne dilerseniz size bırakıyorum bu kısmı. Toprak güveclere bosaltıp dogru fırına. Üzerine kasar rendesi cok yakısıyor tabii ama bu yemegi yaptıgım gün kalmamıstı evde, olmasada olur dedim. Umarım denersiniz ve begenirsiniz. 
Afiyet Olsun...



























1 yorum:

  1. Güzel tarif.En kısa zamanda deneyeceğim.Evdekilere karnabaharı bu tarifle sevdirebilirim.Cok tesekkürler.

    YanıtlaSil


GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR! Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum... Google hesabı olmayan arkadaşlar yorumlama biçiminden anonimi işaretleyerek isimlerini bırakıp yorum yapabilirler.