Ankara'nın yöresel yemegiymis Bici Aşı ve MasterChef programı ile unutulmaya yüz tutan bu yemek hatırlanmıs. Bende yaprak ile yapılabilecek tarifler ararken o kadar cok karsıma cıktıkı merak ettim nasıl yapılırmıs diye. Tarifi inceleyince baktımki tam damagıma göre bir lezzet. Annem Adana'lı sülalemizin bir kısmı Adana'da, bir zamanlar gittigimde BiciBici ile tanısmıstım ama Bici Aşı'nı ilk duydum. Burda bulunsun ve en yakın zamanda deneyelim bakalım.
- Soğanı ince ince doğrayın.
- Asma yapraklarını da yıkayıp ince ince doğrayın.
- Sıvı yağı tencerede ısıtıp içine soğanları ekleyin.
- Soğanlar kavrulduktan sonra içine salçaları ve asma yapraklarını ilave edin.
- Birkaç dakika daha kavurduktan sonra suyu ekleyin.
- Su kaynadığı noktada içine bulguru ekleyin.
- Bulgurlar kabarınca ateşten alıp tabaklara bölüştürün.
- Bu esnada sarımsağı ezip süzme yoğurtla karıştırarak sos yapın.
- Bici aşının üzerine yoğurtlu sosu gezdirip servis edin.
Afiyet olsun.
Çok değişik bir yemek.Güzel olacağını düşünüyorum.Teşekkürler.
YanıtlaSil