. emekliyim.com - Geri Dönüsümün Merkezi: 11/01/2018 - 12/01/2018

30 Kasım 2018 Cuma

NEDEN HER EVDE MUCİZE BİTKİ ALOE VERA BULUNMALI?



Yıllar önce esimin tutulan beli icin bir arkadasım bende bir pomad var her derde deva diye diyerek beni AloeVera ile tanıstırmıstı. Hakikaten iki büklüm gezen esim bir günde düzelmisti. Mucize pomaddı bizim icin. Yıllarca evimizde hep bulundurduk hatta ürünün farklı türleri ile tanıstık. 

Arkadasımın bize verdigi bir markanın, Aloe Vera kullanarak ürettigi farklı ürünlerdi. Aslında reklam yapmıs olacagım ama yazacagım veya LR ürünlerindende bahsetmis olacagım. Gercekten konu LR olmasada yıllarca her derdimize deva olarak kullandık. Hele bir acil durum seti varki muhtesem. 

Asıl konuma döneyim hemen; o yıllarda Aloe Vera bitkiside degerini bilmeyen bir arkadasımdan bir saksıda iki kök olarak bana geldi. İste o günden bu güne benim kızlarım oldular evde. Mucize bitki yemin ederim. Bir yerimi kanatsam hemen sürüyorum kanama duruyor, basım agrısa basıma dizim agrısa dizime sürüyorum inanın on dakika sonra agrılar bitiyor. Tek sıkıntım ondan bir dal almak, alırken cicegime zarar veriyorum diye icimin gitmesi. Sonra oda yenileniyor diye teselli buluyorum. Haa birde ben kücük saksıda yetistiriyorum o yüzden gelisemiyor zavallım ama arsız kızlarım sürekli cogalıyorlar, mekanları dar geliyor onlara. Yasadıgım memleketim soguk iklime sahip bahcede olmuyor buralarda o yüzden ben ince dallar ile yetiniyorum.





Neden böyle bir post yazma geregi duydum onada degineyim. Dün İnstgramda bugünde bir yabancı web sayfasında cıktı karsıma Aloe Vera. Bir baktım daha farklı kullanım alanlarıda, yararlarıda ne kadar cokmus gördüm. O yüzden bu konuyu paylasma kararı aldım. Ne yapın edin evlerinizde Aloe Vera yetistirin bu mucize bitkiden mahrum kalmayın.

Sevgilerimle...


Aloe vera neden her evde olmalı: 





Egzamayı yok eder
döküntüleri azaltır kaynar ve diğer cilt problemleri 
yok olmasına yardımcı olur 
cildi nemlendirir 
kırışıklıkları azaltır 

saç dökülmesi için saç kremi ve şampuan olarak mükemmel bir bitkidir
tıraş jeli olarak bile kullanılabilir

aloe vera iç kullanım:
bağışıklıgı geliştirir 
kan şekerini düzenler 
şişkinlik, kabızlık, kolit gibi sindirim bozukluklarını önler ve mideyi rahatlatır 
mide yanması ve kan kalitesini artırır 

Artrit iltihabı riskini azaltır 
İdrar yolunun işlevini güçlendirir 
Beyaz kan hücrelerinin üretimini teşvik eder 

Bu bitki Kuzey Afrika'dan gelmistir ve ilk olarak Mısırlılar tarafından keşfedilmiştir. Aloe vera'yı kendi amaçları için nasıl kullanacaklarına dair on iki farklı yemek tarifi sundular. O zamandan beri aloe vera birçok hastalık için bir çare haline geldi ve yerini geleneksel ve alternatif tıpta buldu.

Kaynak:  www.kastory.ru

20 Kasım 2018 Salı

DENEMEYE DEGER ENFES LEZZETLER

Instgram'da rastladım bu iki videoya. Farklı ikramlıklar denemek isteyenler kacırmasın. Ben deneyecegim ilk fırsatta :)

(Tariflerin malzemeleri nelerdir bilmiyorum ama mayalı hamur veya tart malzemeleri ile denenebilir)





MUHTESEMM...




forn_santfrancesc'in profil resmi