. emekliyim.com - Geri Dönüsümün Merkezi: Küre/Kastamonu Mantısı Tarifi "Ben'den"...

9 Eylül 2016 Cuma

Küre/Kastamonu Mantısı Tarifi "Ben'den"...

 Biz Kastamonu'lular hamur isine bayılırız ve bizim bu mantımız diger mantılara benzemez farkı ise yogurtsuz olması tabikii daha bircok fark var ama en önemli özelligi bu 

Yeterince un su ve tuz ile orta yumusaklıkta hamur hazırlıyoruz öncelikle, sonra büyük ve ince yufkalar acılıp kare kare kesiliyor

İç malzemesine gelince iste önemli bir fark;
Sogan rendelenir bulgur eklenir sıcak su ile biraz demlendirilir sonrasında kıyma tuz biber ile güzel bir karısım hazırlanır

Kare kesilen yufkalar iclenir ve bohca gibi dört kulak birleştirilip kapatılır

İste bu safhada anneden kacılır zira yüzyıllardır "size bir ögretemedim sunu kapatmayı uclar sıkısmayacak hemen diplerden birleşecek yapıstırmayın sunları" nidalarına cevap "aman anne valla egri gecmiyor bogazımızdan hepsi gidiyor mideye" 

Ehh iste anneler kii bende anneyim ama annem asla begenmez yaptıklarımızı kavga kıyamet mantılar tereyagı eritilmis bakır tepsilere dizilir ve sonra altları kızartılır

Bir tencerede suyu hazırlanır ister tavuksuyu isterseniz etsuyu hicbiri olmassada icine hazır tablet tuz ve biber

Hazırlanan tepsi buyuklugunde hamurdan yufka acılır ve tepsiye kapatılır kaynayan sudan kepce kepce tepsiye dökülür yufka altüst edilir hepsi güzelce pisirilir












ve dostlarla afiyetle yenilirrr

Sevgilerimle...

1 yorum:


GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR! Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum... Google hesabı olmayan arkadaşlar yorumlama biçiminden anonimi işaretleyerek isimlerini bırakıp yorum yapabilirler.