Biz Kastamonu'lular hamur isine bayılırız ve bizim bu mantımız diger mantılara benzemez farkı ise yogurtsuz olması tabikii daha bircok fark var ama en önemli özelligi bu
Yeterince un su ve tuz ile orta yumusaklıkta hamur hazırlıyoruz öncelikle, sonra büyük ve ince yufkalar acılıp kare kare kesiliyor
İç malzemesine gelince iste önemli bir fark;
Sogan rendelenir bulgur eklenir sıcak su ile biraz demlendirilir sonrasında kıyma tuz biber ile güzel bir karısım hazırlanır
Kare kesilen yufkalar iclenir ve bohca gibi dört kulak birleştirilip kapatılır
İste bu safhada anneden kacılır zira yüzyıllardır "size bir ögretemedim sunu kapatmayı uclar sıkısmayacak hemen diplerden birleşecek yapıstırmayın sunları" nidalarına cevap "aman anne valla egri gecmiyor bogazımızdan hepsi gidiyor mideye"
Ehh iste anneler kii bende anneyim ama annem asla begenmez yaptıklarımızı kavga kıyamet mantılar tereyagı eritilmis bakır tepsilere dizilir ve sonra altları kızartılır
Bir tencerede suyu hazırlanır ister tavuksuyu isterseniz etsuyu hicbiri olmassada icine hazır tablet tuz ve biber
Hazırlanan tepsi buyuklugunde hamurdan yufka acılır ve tepsiye kapatılır kaynayan sudan kepce kepce tepsiye dökülür yufka altüst edilir hepsi güzelce pisirilir
ve dostlarla afiyetle yenilirrr
Sevgilerimle...
ohhh afiyet olsun
YanıtlaSil