. emekliyim.com - Geri Dönüsümün Merkezi: 09/01/2014 - 10/01/2014

27 Eylül 2014 Cumartesi

YAZA HAZIRLANMAYA, SONBAHARDAN BASLAYALIM



Hep yaz gelirken zayıflama kararı alır, incelmek icin neler neler yaparız...Bence bu sefer sonbahardan başlayalım işi sıkı tutalım :) Güzel bir web sitesinden (c)aldıgım bu egzersizlere ben bugün basladım bile

1. hareket

1. hareket
Ayaklarınızı omuz genişliğinde yanlara açın, parmak uçlarınız dışarı baksın ve ellerinizi kalçalarınıza koyun. Uyluk bölgeniz yere paralel gelinceye kadar çömelin ve parmak uçlarınızda yükselin. Topuklarınızı her yere koyuşunuz bir hareket olarak sayılır.

2. hareket

2. hareket
Ayaklarınızı omuz genişliğinde açtıktan sonra tüm gövdenizle yere eğilin ve parmak uçlarınızla yere tutunun. Bu sırada kalçalarınızı kaldırın ve dizlerinizi hafifçe bükerek poponuzu yukarı doğru uzatın. Başa döndüğünüzde hareketi bir kez tamamlamış olursunuz.

3. hareket

3. hareket
Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın ve ellerinizi kalçalarınıza koyun. Çömelin, kalkın ve sonra sağ bacağınızı bedeninizin önüne getirin. Topuğunuz sola, parmak ucunuz sağa baksın. Bir futbolcu gibi topa vururcasına sol kolunuzu öne sallayın. Başa dönün. Her iki tarafınızla haraketi tamamladığınızda bir tekrar yapmış olursunuz.

4. hareket

4. hareket
Ayaklarınızı omuz genişliğinde yanlara açın ve ellerinizi başınızın arkasına getirin. Çömelin, kalkın ve sonra sol dizinizi vücudunuza çapraz olarak kaldırın, sağ dirseğinizi merkeze getirin. Başa dönün. Hareketi her iki tarafta yapınca bir tur tamamlamış olursunuz.

5. hareket

5. hareket
Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın. Yere çömelin ve kollarınızı bedeninizin arkasına uzatın. Kalkın ve sol bacağınızı yere paralel gelecek şekilde geriye uzatın, kollarınızı ileri uzatın. Tekrar başa dönün ve diğer tarafınızla hareketi yapın. Bir turu tamamlamış olursunuz.

(ç)Alıntıdır :)

26 Eylül 2014 Cuma

Dogalgaz Borularını Bakın Nasıl Kapattım



O kadar cok ilgi cekti ve o kadar cok soru aldımki; bu eski tarihli post üzerine ekleme yapma geregi duydum. Dogalgaz borularını kaplama kapatma isinde kullandıgım malzeme. Her rengi mevcut. Tüm hobby magazalarında ve net üzerinde bulabilirsiniz. Ama ne yazıkki ismi nedir bilmiyorum. Mini parlak taslar var üzerinde. Ben mutfakta bu resimdeki rengi kullandım ama koridordaki mavi. Oldukca enli ve metre isi satılıyor. 





DIY & ÇAMAŞIRSUYU ŞİŞESİNDEN...




Bildiginiz Ace camasır deterjanı sisesi, gercektende beyaz bembeyaz :) o yüzden once renkli glitterlar ile süslemeyi düsündüm ve denedim ama kuruyunca döküldüler

sonrasında kırmız krepon kagıdı ile kaplayıp üzerine sim yapıstırdım

güzel bir vazo oldu