. emekliyim.com - Geri Dönüsümün Merkezi: 03/01/2009 - 04/01/2009

12 Mart 2009 Perşembe

PEMBE İNCİLER İLE TAKI ÇALIŞMASI

PEMBE İNCİLERLE PEMBE KURDELA İLE YAPTIĞIM TAKI SETİ


Tıg İsi Örgü Sapka ve Filkete Örgü Fular (ithal ip ile)




Ciddi ciddi sapka örmeyi Derya Baykal'dan ögrendim. Emekli olup elislerine el atmaya fırsatım oldugu zamanlarda, TV programında izlemistim. İlk sapka denememdir





Degaje Kazak Yakasından Chıc Bir Canta Dönüsümü





Degaje ve oldukca dik olan kazagımın yakasını dikkatlice cıkarıp, uzunlamasına ortadan ikiye katladıktan sonra kenarlardan tıg isi yaparak yanları kapattım. Uzunca bir sap ördüm. Canta üzerinen basit nakıs tarzı cicek denemeleri yaptım. Hos birsey oldu. Cok severek kullanıyorum dogrusu. Kazagın kestigim kısımlarını yine tıg isi basit bir tarz ile cevreledim. Kol ve etek ucunada aynı islemi uyguladım. Beden kısmınada cicek dalı isledim. Yaparken zevk aldım, keyifle giyiyorum. 






Üc Renk Birarada Takı Seti



Sadece renkli boncuklar ve takı telleri calıstıgım Kolye-Küpe-Yüzük ve Bileklik calıstım.




7 Mart 2009 Cumartesi

Minik İncilerden Takı Seti


TAKIYI COK SEVİYORUM YAPMAYIDA TAKMAYIDA
İŞTE SİZE ÇOK BASİT BİR ÇALIŞMA


Sac Tokasından Takı Seti Olurmu?



Sevdigim bir sac tokasıydı kendileri. Lastik kısmı deforme oldu.Tamamen degisime ugrattım. Kestim,parcaladım. Lastigi söktüm attım. Siyah objeler takıdan. Diger malzemeler evden takviye. Bir kolye, bir cift küpe cıkarttım, sac tokasından. Takı setine dönüstürdüm.





1 Mart 2009 Pazar

Tuba'dan Miras Malzemeler İle Takı Tasarım Calısması


Güzel bir calısma oldu dogrusu icime sindi. Malzemeleri canımın ici halasının güzeli vermisti. Degerlendirdim...Hatırası var!