. emekliyim.com - Geri Dönüsümün Merkezi: HALEP KEDİLERİ ÖRGÜ ÖRNEGİ

22 Aralık 2017 Cuma

HALEP KEDİLERİ ÖRGÜ ÖRNEGİ

Kediler Örgü Modeli Yapılışı

Orjinal ismi "Halep kedileri" örgü modeli olarak geçiyor. Şöyle dikkatli bakıldığında oturan bir kediyi andırmıyor mu model. O yüzden ismi çok yakışmış. Kediler örgü modeli yapılışını sizlere videolu olarak hazırladık. Yapılışı kolay bir model. Birçok örgünüzde kullanabilirsiniz. Özelikle bebek battaniyesi modellerinde kullanılıyor. Birazdan yapılışını yayınlayacağız. Tığ işi battaniye modeli ve yapımı video anlatımlı örneklerimiz arasına ekliyoruz. Örgüye yeni başlayanlar da rahatlıkla örebilirler. Kolay bir örnek. Artık kalan ipleri değerlendirmek içinde iyi bir fikir. Yeniden ip alıp yıldız popcorn büyük motif yapılışı battaniye örneğinden de örebilirler. Hazırsanız kediler örgü modeli yapılışı anlatımına geçiyorum.

Kediler Örgü Modeli Nasıl Yapılır?

Kediler Örgü Modeli Yapılışı
Kediler Örgü Modeli Yapılışı 1
Kediler örgü modeli yapılışına zincir çekerek başlıyoruz. 5 + 5 olarak zincir sayımızı belirliyoruz. Daha sonra aşağıda anlatıldığı gibi örmeye başlıyoruz.
  1. Zinciri çektikten sonra 4. zincir üzerine trabzan ile batıyoruz. 5. zincir üzerine trabzan yapalım. Tekrar zincir çekmeden 5. zincir üzerine trabzan yapalım. Aynı yere 1 trabzan daha yapalım. 1 zincir çekelim. Aynı yere 2 trabzan yapalım. Bu işlemi sıra sonuna kadar tekrar edelim.
  2. 3 zincir çekip dönelim. Yanına trabzan ile batalım. Zincir çekmeden diğer yuvaya gelelim. Buraya 2 trabtan, 1 zincir , 2 trabzan yapalım. Bu işlemi sıra sonuna kadar tekrar edelim.
  3. Renk değiştirelim. İpimizi sabitleyelim. 2 zincir çekip dönelim. Yanına trabzan ile batalım. Tığa ip dolayıp iki yaprağın arasından 1. tura batarak ilmeği uzatalım. Aynı yere aynı işlemi bir kez daha tekrar edelim. Ve tüm bu ilmekleri birlikte örerek sık iğne yapalım. Sonraki yuvanın içine 2 trabzan, 1 zincir , 2 trabzan yapalım. Bu işlemi sıra sonuna kadar tekrar edelim.
Örgünüz istediğiniz ebatlara gelene kadar bu şekilde örmeye devam ediyoruz. Ve şimdi yapılışını gösteren videoya geçelim.

3 yorum:

  1. Çok güzelll hemen denemem lazımm
    Teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir model. ilk kez gördüm, denemeli :)

    YanıtlaSil
  3. bizden paylaşım yaptığınız için çok mutlu olduk, sağlıklı günler :)

    YanıtlaSil


GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR! Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum... Google hesabı olmayan arkadaşlar yorumlama biçiminden anonimi işaretleyerek isimlerini bırakıp yorum yapabilirler.