. emekliyim.com - Geri Dönüsümün Merkezi: BUZ KALIPLARI İLE PRATİK KISA BİLGİLER

3 Nisan 2015 Cuma

BUZ KALIPLARI İLE PRATİK KISA BİLGİLER


1. Kahvenizi buz kalıbına dökün ve bir gün buzlu kahve yaparken lazım olacak ana malzemeniz çoktan hazır olsun.

Kahvenizi buz kalıbına dökün ve bir gün buzlu kahve yaparken lazım olacak ana malzemeniz çoktan hazır olsun.
Sütün içine atıp karıştırmanız yeterli. Şekerli seviyorsanız donduracağınız kahveye şeker ilave etmeyi unutmayın.

2. Evde tavuk suyu yaptığınızda bir kısmını da buz kalıplarına dökün. İlerde çorba yaparken ya da pilav yaparken anında elinizin altında olsunlar.

Evde tavuk suyu yaptığınızda bir kısmını da buz kalıplarına dökün. İlerde çorba yaparken ya da pilav yaparken anında elinizin altında olsunlar.

3. Önce eritilmiş çikolataları yarısına kadar kaba dökün ardından içlerine çilekleri batırın.

Önce eritilmiş çikolataları yarısına kadar kaba dökün ardından içlerine çilekleri batırın.
Misafir geldiğinde nasıl şekilli şeyler hazırlasam diye düşündürtmeyecek kadar iyi.

4. Önce en alta biraz kakao ve süt, sonra üstlerine biraz kek parçaları ve ortalarına labne peyniri; işte dünyanın en kolay cheesecake tarifi

Önce en alta biraz kakao ve süt, sonra üstlerine biraz kek parçaları ve ortalarına labne peyniri; işte dünyanın en kolay cheesecake tarifi

5. Zeytinyağlarınızı kekik ya da sevdiğiniz baharatlarla bu kalıplarda dondurun, günü geldiğinde salatanızın sosu hazır bile.

Zeytinyağlarınızı kekik ya da sevdiğiniz baharatlarla bu kalıplarda dondurun, günü geldiğinde salatanızın sosu hazır bile.
Zeytinyağlarınızı kekik ya da sevdiğiniz baharatlarla bu kalıplarda dondurun, günü geldiğinde salatanızın sosu hazır bile.

6. Meyveleri meyve sularıyla birlikte dondurup üstlerine kürdanlar takarak ev yapımı sağlıklı dondurmalarınızı hazırlayabilirsiniz.

Meyveleri meyve sularıyla birlikte dondurup üstlerine kürdanlar takarak ev yapımı sağlıklı dondurmalarınızı hazırlayabilirsiniz.

7. Artan şaraplar için istikamet buz kalıpları

Artan şaraplar için istikamet buz kalıpları
Böylece şarap açıldıktan sonra onu rahatça muhafaza etmiş olursunuz ve sangria yapımında da bu küpleri kullanabilirsiniz. Tarif vermek gerekirse; meyveleri doğrayıp, meyve sularıyla karıştırdıktan sonra içlerine bu küpleri atmak. 
Hatta değişik bir salata yaptığınızda farklı bir tat vermesi için içine bir küp atabilirsiniz.

8. Eritilmiş çikolata ya da hazırladığınız sıcak kakaoları buz kalıplarına koyup, ileride sütünüze atarak çok keyifli bir içecek hazırlayabilirsiniz

Eritilmiş çikolata ya da hazırladığınız sıcak kakaoları buz kalıplarına koyup, ileride sütünüze atarak çok keyifli bir içecek hazırlayabilirsiniz

9. Bazı alkolleri dilerseniz tatlandırıcılarla dondurarak kolayca kokteyl yapabilirsiniz.

Bazı alkolleri dilerseniz tatlandırıcılarla dondurarak kolayca kokteyl yapabilirsiniz.

10. Saf ve konsantre haline getirdiğiniz meyve sularını kalıplara koyup, daha sonra suyunuzun içine atarak mükemmel bir meyve suyuna sahip olabilirsiniz.

Saf ve konsantre haline getirdiğiniz meyve sularını kalıplara koyup, daha sonra suyunuzun içine atarak mükemmel bir meyve suyuna sahip olabilirsiniz.

11. Normal buzlarınızın içine küçük meyveler ekleyebilirsiniz

Normal buzlarınızın içine küçük meyveler ekleyebilirsiniz
Meyveler küçük değilse de onları keserek ilave edebilirsiniz. Örneğin limon parçalı buzlarınız olsa kolanız bayram etmez miydi?

12. Alt katına eritilmiş çikolata, üstlerine de marşmelov koyup dondurduğunuz bu karışımları kahvenize ya da sıcak çikolatanıza atsanız nasıl olurdu?

Alt katına eritilmiş çikolata, üstlerine de marşmelov koyup dondurduğunuz bu karışımları kahvenize ya da sıcak çikolatanıza atsanız nasıl olurdu?
Hatta sıcak suya bile atsanız taptatlı bir içecek elde etmiş olursunuz.

13. Tereyağınızı eriterek buz kalıplarına dökerseniz, hem bozulmayan hem de kullanırken ölçüsünü belirleyebildiğiniz bir hale getirmiş olursunuz.

Tereyağınızı eriterek buz kalıplarına dökerseniz, hem bozulmayan hem de kullanırken ölçüsünü belirleyebildiğiniz bir hale getirmiş olursunuz.


TESEKKÜRLER   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR! Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum... Google hesabı olmayan arkadaşlar yorumlama biçiminden anonimi işaretleyerek isimlerini bırakıp yorum yapabilirler.