"SAYFA" KATEGORİSİ ALTINDA; DIY, GERİ DÖNÜSÜM, ESKİ YENİLEME, ÖRGÜ,TAKI, BOYA İSLERİ VE OBJEKTİFİMDEN BÖLÜMLERİNDEKİ PAYLASIMLARIM TAMAMEN BANA AİT OLUP,KENDİ CALISMALARIMDIR...

.

.
.

5 Nisan 2015 Pazar

BAYAT EKMEKLERDEN YAPILAN MANTI TARİFİ

Bayat ekmek mantısı tarifi
İster yoğurtlu ister sade olarak tüketebileceğiniz çıtır çıtır bir lezzet!

Bayat ekmek mantısı tarifi :

  • 1 adet bayat ekmek
  • 3-4 dilim kurumuş ekmek
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay tabağı kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sıvı yağ (kızartmak için)
  • Sarımsaklı yoğurt (üzeri için)

Bayat ekmek mantısı tarifi hazırlanışı:

  • Bayat ekmeği akan suya tutup hafifçe nemlendirin, çok ıslatmayın.
  • Bayat ekmekleri yoğurma kabımıza alıp elinizle parça parça yapın.
  • 3-4 dilim kuru ekmeği galeta unu gibi robotta incecik çekin.
  • Bayat ekmekleri iyice yoğurduktan ve hamur haline getirdikten sonra yumurtayı kırın ve baharatları zevkinize göre atın.
  • Kıymayı da ekleyerek karıştırın ve çıtırlık vermesi için galeta ununu ilave edin (Soğanlı olacaksa galeta ununa gerek yok).
  • Hamur tamamen hazır olduğunda bir kase su alın ve elinizi ıslatarak top top köftecikler yapın.
  • Eğer kızartmak istemiyorsanız bir kuru soğanı yağda soteleyip kıymayı da kavurarak az domates ilavesi ile pişirip ekmek hamuruna ilave edin.
  • Bu şekilde yoğurup kızartmadan da köfteler yapabilirsiniz.
  • Hazırladığınız köfteleri kızgın yağda kızartarak havlu kağıt serili tabağa alın.
  • İçlerini çekmeleri için tavanızı ara ara sallayarak kızartın.
  • Servis zamanı sarımsaklı yoğurt hazırlayıp üzerine kırmızı biberli yağ gezdirin.
  • Çıtır çıtır, ister sade ister yoğurtlu yenebilecek bayat ekmek mantıları hazır!

TESEKKÜRLER HÜRRİYET AİLEM

1 yorum:

HOSGELDİNİZ :)

Yorumlarınız benim için çok önemlidir. Google hesabı olmayan arkadaşlar yorumlama biçiminden anonimi işaretleyerek isimlerini bırakıp yorum yapabilirler.